FLSmidth mænger sig med Mærsk og Carlsberg på børsen

Med en milliardordre blander FLSmidth sig onsdag middag i toppen af eliteindekset C20 Cap sammen med regnskabsaktuelle Carlsberg og A.P. Møller - Mærsk. Det toneangivende indeks løftes samlet 0,2 pct. til 649,3.

FLSmidths aktie stiger 2,2 pct. til 283,9 kr., efter at ingeniørkoncernen offentliggjorde en ordre med en værdi på omkring 1 mia. kr. i Qatar til forretningsområdet Material Handling. Her skal selskabet i et konsortium udvide Qatar Primary Materials Co.'s lagerterminal for byggematerialer.

Oven i den positive ordrenyhed kommenterede FLSmidth så rygter om, at endnu en ordre skulle være på vej. Ifølge rygterne skulle FLSmidth have indgået en foreløbig aftale med Ledjadja Coal på levering af et kulmaterialehåndteringssystem og et kulbearbejdningsanlæg. I en fondsbørsmeddelelse skriver FLSmidth, at parterne "har til hensigt at forhandle og afslutte" kontrakter, og at markedet vil blive informeret, hvis og når kontrakterne er "afsluttede og bliver effektive".

Mere moderat er reaktionen oven på A.P. Møller - Mærsks regnskab for tredje kvartal. Konglomeratet kom noget bedre igennem perioden end ventet og opjusterede samtidig de samlede forventninger til 2013.

Mærsk venter nu et overskud på 3,5 mia. dollar mod tidligere 3,3 mia. dollar. Når man ser bort fra tidligere poster, regner selskabet med et plus på 3,7 mia. dollar, hvor man tidligere regnede med 3,5 mia. dollar.

Endnu engang var det Maersk Line, der agerede trækbåd for resten af koncernen. Containerrederiet sejlede et overskud på 3132 mio. kr. i havn - markant over analytikernes forventning om et overskud på 2415 mio. kr. Af de resterende tre kerneområder var Maersk Oil skuffelsen, men samlet set overraskede de lyseblå fra Esplanaden alligevel positivt.

Den store shipping- og oliekoncern landede i kvartalet et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 18.228 mio. kr. og et overskud efter minoritetsinteresser på 6356 mio. kr.

Til sammenligning var der i markedet ventet et EBITDA-resultat på 18,5 mia. kr. og et overskud efter minoriteter på 5773 mio. kr. i kvartalet ifølge medianestimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt blandt 10 analytikere inden regnskabet. Omsætningen på 82,1 mia. kr. var også højere end analytikernes prognose på 81 mia. kr.

Mærsks B-aktie stiger 1,4 pct. til 54.200 kr.

Carlsberg-investorer knapper måske en vinderøl op efter bryggeriets regnskab for tredje kvartal. I hvert fald løftes aktien i selskabet 2,5 pct. til 562 kr.

Carlsberg nåede et aktionærresultat - overskud efter skat og minoriteter - på 2321 mio. kr. mod et overskud på 2136 mio. kr. i samme periode sidste år. Det var bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge SME Direkt ventede et lille fald til 2107 mio. kr.

Resultaterne blev opnået på baggrund af en omsætning, der for kvartalet blev 17.973 mio. kr. mod en forventning om 18.486 mio. kr. blandt analytikerne.

Det russiske marked er dog som ventet under pres, mens Carlsberg har nydt godt af en solrig sommer i Vesteuropa, fremgår det af regnskabet.

Rederiet Norden kom ud af tredje kvartal af 2013 med et primært driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 18,5 mio. dollar mod 22,7 mio. dollar i samme periode sidste år.

Indtjeningen er stærkere end konsensus blandt analytikerne, der lå på 12 mio. dollar ifølge estimater indsamlet blandt otte analytikere af SME Direkt for Ritzau Finans.

Norden har desuden præciseret forventningerne til 2013 i opadgående retning, hvor der nu ventes et resultat af primær drift før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 25-45 mio. dollar mod et tidligere ventet overskud på 15-45 mio. dollar.

Norden-aktien reagerer med et løft på 1,4 pct. til 237,6 kr.

Også IC Companys har offentliggjort regnskab for tredje kvartal af 2013, og her steg nettoomsætningen en anelse til 1051,5 mio. kr. fra 1050,7 mio. kr. i første kvartal af 2012/13, mens resultatet af primær drift (EBIT) dykkede til 158,8 mio. kr. fra 165,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Selskabets forventninger er uændrede, men det er investorernes tilfredshed ikke, og aktien dykker 1,9 pct. til 152 kr.

Fra bankverdenen er der nyt fra Banknordik, som i tredje kvartal var presset på indtjeningen - blandt andet på grund af stigende nedskrivninger. Banken landede nedskrivninger på 40 mio. kr. og et overskud før skat på 47 mio. kr. Til sammenligning lå nedskrivningsniveauet i samme periode sidste år på 21,1 mio. kr. og resultatet før skat på 68 mio. kr.

Investorerne er ikke imponerede og sender Banknordik-aktien ned med 7,1 pct. til 130 kr.

/ritzau/FINANS