FLSmidth leverer varen til aktiemarkedet

Den danske cementfabrik-producent med mere FLSmidth sender forventningerne til hele regnskabsåret op - og det sender også aktiekursen i vejret på Fondsbørsen.

FLSmidth-koncernen tjente i første halvår 2007 før skat 800 millioner kroner mod et estimat fra analytikerne på 684 millioner kroner.

Samtidigt opjusterer FLSmidth forventningerne til hele årets driftsresultat til 1,45-1,6 mia. kroner mod tidligere ventet 1,2-1,35 mia. kroner.

Selv om markedets forventninger i forvejen var høje, reagerer kursen på FLSmidth aktien positivt: Aktien går yderligere et par procent op i et i forvejen positivt marked til en stigning på knap fire procent.

Opjusteringen kommer, selv om FLSmidth har oplevet en lidt lavere omsætning i første halvår - koncernen forventer nemlig en større omsætning for helåret en tidligere udmeldt: Fra 17-19 til milliarder kroner til 19,5 til 20 milliarder.

Købet af den canadiske virksomhed Groupe Laperrière & Verreault (GL&V) bidrager til omsætningen med omkring 1,2 milliard kroner, mens resultatet påvirkes negativt med omkring 100 millioner kroner i 2007.

GL&V hører blandt de globalt førende virksomheder inden for separationsteknologi til metal- og mineralindustrien, og opkøber et led i selskabets strategi om at mineraldelen frem over skal spille en vigtigere rolle for FLSmidth.