FLSmidth: GL&V giver bonus til næste år - CEO (Opd)

 

FLSmidths køb af canadiske GL&V Process kommer til at bidrage væsentligt til koncernens indtjening i 2008. Det konstaterer koncernchef, Jørgen Huno Rasmussen

 

- Købet af GL&V spiller ingen rolle i opjusteringen af vores forventninger til i år. Det begynder først at få betydning til næste år, men det bliver til gengæld i en størrelse, der viser, at vi en gang for alle har flyttet os, siger Jørgen Huno Rasmussen til RB-Børsen.

 

Han er overbevist om, at integrationen ikke kommer til at koste mere end de netop udmeldte 100 mio. kr. på resultatet før skat, fordi koncernen har forberedt sig grundigt på den foranstående integration.

 

- Det kommer i hvert fald ikke til at koste mere end de 100 mio. kr. Vi har faktisk købt ti virksomheder på lige så mange år, så vi har haft noget at øve os på. Det her sker i en væsentlig større skala, men vi har forberedt os grundigt hele sommeren, så der ligger en deltaljeret plan for integrationen, siger Jørgen Huno Rasmussen til RB-Børsen.

 

I begyndelsen af august gennemførte FLSmidth & Co. købet af GL&V for 5,0 mia. kr. FLSmidth overtager dog ikke hele det canadiske selskab, men kun de divisioner, som passer ind i den danske koncern. GL&V hører blandt de globalt førende virksomheder inden for separationsteknologi til metal- og mineralindustrien, og opkøbet et led i FLSmidths strategi om, at mineraldelen fremover skal spille en vigtigere rolle for FLSmidth.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )