FLS/Kaupthing: Indikation af større industrinedgang end ventet

Analytikerne hos Kaupthing Bank har nu indregnet en 20 pct.'s ordrenedgang for FLSmidth Minerals i både 2009 og 2010. Det sker, efter at den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa tirsdag aften meddelte, at den reducerer capex-investeringer (kapitalinvesteringer) med 50 pct. i forhold til 2008. Det sker som følge af den økonomiske nedtur.

- Reduktionerne annonceret af adskillige store spillere inden for mineindustrien indikerer en mere barsk/hård nedgang i ordreindgangen, end vi tidligere har antaget, skriver analytiker Klaus Kehl, Kaupthing Bank i en kommentar til meddelelsen fra Alcoa.

Han vil nu revidere estimaterne for FLSmidth med en negativ bias. Anbefalingen lyder på "køb" og kursmålet er 300 kr. pr. aktie, mens aktien onsdag før middag ligger 1 kr. lavere i kurs 195,5.

I december meddelte mineselskaberne Freeport McMoran, Rio Tinto og Anglo American, at de sænkede capex-investeringerne i 2009 med 50-60 pct.

Ud over at reducere investeringerne i år, fyrer Alcoa 13 pct. af arbejdsstyrken eller i alt 13.500 personer, og lukker ned for en tredjedel af den globale produktion i tre måneder på grund af afmatningen af den globale økonomi.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )