FLS rykkede i roligt marked

De danske aktier sluttede ugen af med en marginal stigning i dag, efter at markedet tidligere på fredagen var præget af en sur stemning. Således steg C20-indekset 0,1 pct. til 491,30. Her er dagens vigtigste begivenheder:

FLSmidth lukkede hele 3,0 pct. højere i kurs 487, efter at aktien begyndte dagen med kursfald. FLSmidth, der onsdag aflagde regnskab, fik støtte fra Alm. Brand Henton. Investeringsbanken hævede sit kursmål på FLSmidth-aktien med 50 kr. til 550 kr. Alm. Brand Henton skrev, at FLSmidth overraskede positivt i sin halvårspræsentation trods høje forventninger til selskabet.

Lundbeck-aktien lukkede 1,6 pct. højere i kurs 128,5. Bestyrelsesformand Flemming Lindeløv valgte fredag, at fratræde sit hverv som formand og forlade Lundbecks bestyrelse fra dags dato for at skabe ro om selskabet.

- Det er en fornuftig beslutning, men det er også en ventet beslutning. Det er klart, at den kommunikation, der har været i pressen, har skabt noget usikkerhed. Og som jeg tidligere har udtalt, så har Lindeløv nok haft hovedansvaret for det og den usikkerhed, det har skabt. Det er positivt for selskabet, at han går af nu, sagde analytiker Martin Parkhøi fra Danske Equities til RB-Børsen.

Rockwools B-aktie steg flotte 3,5 pct. til kurs 1831. Det skete uden selskabsspecifikke nyheder. Isoleringsselskabet, der over det seneste år er steget imponerende 136,3 pct., er regnskabsaktuel onsdag den 29. august.

Thrane & Thrane, som lukkede 0,6 pct. lavere i kurs 353, aflagde regnskab for første kvartal. Thrane & Thrane har oplevet en stor ordreindgang i de to seneste kvartaler, hvilket har affødt en væsentlig fremgang i ordrebøgerne. Thrane & Thranes omsætning steg godt 27 pct. til 251,4, mens driftsindtjeningen steg 44 pct. til 17,5 mio. kr. for kvartalet. Selskabet gentog de tidligere opstillede helårsprognoser.

Sanistål kom med et skuffende regnskab for første halvår 2007. Trods stigende omsætning faldt overskuddet før skat til 82 mio. kr. mod 95 mio. kr. i samme periode sidste år., hvilket affødte en nedjustering af forventningerne til helåret. Sanistål faldt 3,1 pct. til kurs 950.

Harboes Bryggeri aflagde regnskab torsdag kort før lukkedtid, hvilket affødte et kursdyk på 8,6 pct. En våd sommer, øgede råvareomkostninger og øgede konkurrence var årsagerne til en massiv nedjustering. Danske Equities sænkede sit kursmål på Harboes-aktien til 160 kr. pr. aktie fra tidligere 175. kr. og gentog sin hold-anbefaling. Harboes Bryggeri lukkede 2,0 pct. højere i kurs 153.

(RB-Børsen)