FLS-rival kursdykker efter stor tilbagegang i top- og bund

Det finske selskab Outotec, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til den globale mineindustri, har haft stor tilbagegang i fjerde kvartal og venter sig et svært 2016 med pressede markedsvilkår. Den melding er med til at sende selskabets aktie ned med omkring 18 pct. til 2,94 euro ved tirsdagens åbning.

I regnskabet fra Outotec fremgår det, at selskabet for indeværende år blandt andet venter en omsætning på mellem 1,0 og 1,2 mia. euro. Til sammenligning realiserede finnerne for hele 2015 en omsætning på 1,201 mia. euro.

- Markedet blev svækket sidste år, og svækkelsen tog til mod slutningen af året. Det brede interval i forventningen reflekterer den nuværende volatilitet og manglende gennemsigtighed i markedet, skriver Outotec i regnskabet.

- Vi venter, at den positive indtjening først kommer hen mod anden halvdel af indeværende år, mens starten af året vil ende med tab, tilføjer selskabet videre.

I forhold til resultaterne for sidste års fjerde kvartal faldt Outotecs omsætning med 24 pct. til 306 mio. euro. Analytikerne havde ifølge SME Direkt ventet 346 mio. euro, så dermed var resultaterne noget ringere end ventet.

Ordreindgangen var på 267 mio. euro i kvartalet mod 322 mio. euro i samme periode året før.

På driften må det finske selskab notere et minus på 31 mio. euro i kvartalet. I samme periode året før hentede selskabet et overskud på 2 mio. euro.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk