FLS og Vestas i fokus på fondsbørsen

FLSmidth kommer torsdag i fokus i kølvandet af et skuffende regnskab fra den finske mineraludstyrsleverandør Outotec. Vestas er ligeledes i søgelyset, efter finanshuset Credit Suisse har sænket sit kursmål på vindmølleproducenten, mens aktien ikke mere betegnes som en vækstaktie.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20-indekset lukkede torsdag 1,2 pct. højere i 426,99. Fredag morgen falder de europæiske aktieindeksfutures 0,0-0,4 pct.

- Vi venter en lidt lavere åbning. Fokus vil fredag være på FLS efter en rigtig god udvikling torsdag og efter regnskabsaflæggelsen fra Bucyrus. Rockwool vil også tage opmærksomhed i forbindelse med regnskabet fra Saint Gobain, mens næste uges regnskabsaktuelle selskaber vil være i søgelyset, heriblandt Vestas. Fredagen kan blive præget af profithjemtagning her op til weekenden. Hvor investorerne fortsat venter på nyt om FED's opkøb af statsobligationer, hvor forventningens glæde ofte viser sig at være størst. Blandt de amerikanske regnskabspræsentationer har 70-75 pct. overrasket positivt, og det forventes at fortsætte sådan, siger aktiehandler hos Jyske Bank Henrik Aagaard til RB-Børsen.

FLSmidth: Den finske FLS-konkurrent på mineraldelen Outotec kom ud af tredje kvartal med et overskud på 11,6 mio. euro mod analytikernes forventning om 14,6 mio. euro og 15,1 mio. euro i tredje kvartal sidste år. Driftsresultatet blev 18,1 mio. euro mod en forventning om 20,3 mio. euro. Resultaterne blev nået på baggrund af en omsætning, der steg til 228,5 mio. euro fra 188,7 mio. euro. Analytikerne havde ventet 267,1 mio. euro. FLSmidth endte 3,3 pct. højere i kurs 414,8.

Vestas: I Credit Suisse First Boston er der ikke meget tillid til Vestas, som banken ikke længere betragter som en vækstaktie. I en analyse op til regnskabet oplister storbankens analytikere en række grunde til, at det ikke kan betale sig at købe aktien, og derfor sænkes kursmålet til 150 kr. fra 225 kr., mens indtjeningsestimaterne for de to kommende år skæres med henholdsvis 30 og 28 pct.

Tyske Siemens venter, at Europa vil tilføje 70.000 MW i øget produktionskapacitet over de næste 10-15 år fra offshore vindmølleparker. Det skriver Financial Times Deutschland ifølge Bloomberg News. Vestas lukkede torsdag 1,8 pct. til kurs 201,6.

Carlsberg: Bryggerikoncernen er fortsat i fokus efter torsdagens fremgang på 3,8 pct. til kurs 598 i kølvandet af positive indikationer på det russiske salg i markedsopdateringerne fra Danone og Pernod Richard.

Danisco: Ingrediens- og enzymproducenten overvejer i samarbejde med sin amerikanske joint venture partner Dupont at opføre en bioethanolfabrik i Iowa, USA. Det skriver avisen Des Moines Register. Fabrikken skal producere 50 mio. gallon ethanol om året, og skal muligvis placeres i Nevada. Danisco steg 2,0 pct. til kurs 474,8.

Tryg: Et udsalg af Tryg-aktier, der langt overstiger andre markedsdeltagere, skaber nu mistanke om udveksling af information mellem finanshuset Carnegie og forsikringsselskabet Tryg, skriver dagbladet Børsen. Tre dage før Tryg den 15. oktober udsendte en fondsbørsmeddelelse om en nedjustering på en halv milliard kroner, deltog Trygs topchef, Stine Bosse, i et middagsarrangement i Carnegie Bank sammen med en række andre investorer i Tryg. Dagen efter middagsselskabet - den 13. oktober - stod Carnegie for 56,4 procent af al salg i Tryg-aktien. Tryg steg 0,4 pct. til kurs 282,6.

RB-Børsen