FLS og Danisco stiger i stille aktiemarked

Det er lidt småt med nyheder på den danske scene, men det er også værd at bide mærke i at FLSmidth og Danisco ligger med solide stigninger.

C20-indekset løftes 0,6 pct. til 308,46. De tre europæiske indeks har tabt dagens tidligere stigninger.

- FLSmidth skiller sig ud fra mængden med en solid stigning under forholdsvis fin omsætning. Danisco, Novo Nordisk og Carlsberg er også med fremme. Ellers er der tale om en stille dag på nyhedssiden. Banksektoren er i fokus efter regnskabet fra Deutsche Bank, som falder 8 pct., efter at der er bekymringer om tab på udlån, udtaler aktiehandler Jens Johansen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Danske Bank ligger uændret i kurs 106, mens Nordea ligger uændret i kurs 47,0. Generelt fik banksektoren tirsdag aften et solidt løft, hvilket understøtter de europæiske bankaktier, men regnskabet fra Deutsche Bank trækker i modsat retning.

Det amerikanske finanshus JPMorgan har sænket sin anbefaling på Nordea-aktien til undervægt fra neutral, imens kursmålet er blevet sænket til 49 skr. fra 51 skr.FLSmidth stiger 3,9 pct. til kurs 207,8, hvilket sker under pæn omsætning. Især finanshuset Carnegie har været aktiv i FLS-aktien. Danisco fortsætter de seneste ugers fremgang, og den stiger 2,7 pct. til kurs 250,5. Carlsberg ligger 1,0 pct. højere i kurs 360.

NKT falder 0,3 pct. til kurs 192,3. Den franske NKT Cables-konkurrent, Nexans, ligger godt 3 pct. højere i kurs 42,3 euro efter regnskabet for første halvår. Regnskabet kommer tre uger, efter at Nexans sænkede forventningerne. Nexans fastholder målet for driftsmarginalen på 6 pct. for 2009 efter en driftsmarginal på 5,3 pct. i første halvår. Nexans skriver, at driftsmarginalen i 2. kvartal lå over 6 pct.

Vestas ligger uændret i kurs 385. Avisen China Securities Journal har citeret den kinesiske premierminister Wen Jiabao for meget positive udtalelser omkring vindenergi. Xinjiang Goldwin, som er den største kinesiske vindmølleproducent, er steget 9,2 pct.

- Kina bør intensivere indsatsen inden for teknologiudstyr for vindenergi med henblik på at fremme anvendelsen af alternative energikilder, udtalte Wen Jiabao i forbindelse med et besøg hos en kinesisk vindmølleproducent, skriver avisen.

Den tyske Vestas-konkurrent Repower sænker omsætnings- og indtjeningsforventningerne til 2009/10 i regnskabet for første kvartal. Repower venter, at omsætningen og indtjeningen vil ligge i den lave ende af tidligere opstillede intervaller. Repower ser øget risiko for projektforsinkelser.

Novo Nordisk stiger 1,8 pct. højere i kurs 311. Finanshuset Bernstein hæver anbefalingen på Novo Nordisk-aktien til "market perform", skriver Bloomberg News.

RB-Børsen