FLS-fremgang efter storordre

C20-indekset stiger torsdag morgen 0,2 pct. til 465,24, hvor optimismen har udgangspunkt i de udenlandske markeder. FLSmidth ligger som største vinder i C20-regi efter annonceringen af en storordre.

Foto: Keld Navntoft
FLSmidth, som åbner 2,0 pct. højere i kurs 515, landede fredag en ordre på 1 mia. kr. fra franske Lafarge. Projektet varetages af FLSmidths amerikanske projektcenter. Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til slutningen af 2010, hvor den ny produktionslinie sættes i drift.

Vindmølleproducenten Vestas, som åbner 1,7 pct. højere i kurs 526, har modtaget en ordre på 36 møller med en samlet kapacitet på 70 MW. Ordren kommer fra Spanien, og det er første gang, at Vestas skal bygge møller i Katalonien.

Carlsberg åbner 0,5 pct. højere i kurs 622. Direktøren for det britiske bryggeri Scottish & Newcastle, John Dunsmore, siger i et internt julebrev til de ansatte i bryggeriet, at han muligvis vil åbne for forhandlinger med Carlsberg og Heineken, der ønsker at overtage virksomheden.

Søndagsavisen åbner 2,1 pct. højere i kurs 29. Fredag efter lukketid blev det meddelt, at Forbruger-Kontakt, der er datterselskab af Søndagsavisen, har vundet retssagen over Post Danmark i Østre Landsret. Post Danmark får derfor påbud om at ændre de priser og rabatter, som har en loyalitetsskabende og ekskluderende effekt. Desuden skal Post Danmark droppe priser og rabatter, der stiller kunder i samme situation forskelligt.

RB-Børsen