FLS belønnes for handlingsplan

FLSmidth lægger fra land med en stor gevinst på aktiemarkedet efter et regnskab, der ellers efterlader et noget sløjt indtryk.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forventningerne nedjusteres, der nedskrives 800 mio. kr. på Ludowici, salgsprocessen for Cembrit har måttet opgives, og regnskabsresultaterne for andet kvartal skuffer.

På plussiden er ordreindgangen lidt bedre end ventet. Samtidig fremlægger den relativt nytiltrådte direktør, Thomas Schulz, en handlingsplan. Der vil blive nedlagt 1100 stillinger, heraf ca. 140 stillinger i Danmark, ud af små 16.000 stillinger i alt. 20 kontorer vil blive lukket, og der vil ske en øget udflytning af ingeniør og administrative funktioner.

Effektiviseringerne ventes at give engangsomkostninger på 500 mio. kr., heraf 300 mio. kr. i år, mens driftsresultatet EBITA vil blive forbedret med cirka 750 mio. kr. med fuld virkning fra 2015.

Aktien i FLSmidth, der længe har været ramt af såkaldt shorthandel, hvor investorer har spekuleret i kursfald i aktien, er steget 2,2 pct. til 298,6 kr.

- De går med deres handlingsplan måske lidt hårdere til makronerne, end folk havde ventet, og det stiger aktien på. Samtidig er der ekstremt mange, der har "shortet" den inden regnskabet, og flere vælger nok nu at lukke de positioner. Tallene er selvfølgelig ikke pæne, men det har også ligget i forventningerne i markedet, vurderer seniorrådgiver i Nordea Mikkel Kirkegaard Petersen over for Ritzau Finans.

- Meget negativt har været indregnet i kursen, og de virker altså ikke til at være bange for at tage arbejdshandskerne på. Det ser selvfølgelig skidt ud, når man gør det, men det er positivt, at de smøger ærmerne op og er mere aggressive med deres omkostningsprogram, end vi havde ventet. Jo flere penge, de kan spare, jo flere kan de jo tjene på den lange bane, vurderer Nordea-rådgiveren.

FLSmidths opstigning sker i et negativt marked, hvor C20 Cap-indekset falder 0,2 pct. til 565,12. Novo Nordisk tynger med et fald på 0,6 pct. til 967,5 kr.

Helt i toppen af C20-indekset stiger Vestas yderligere 2,5 pct. til 113,5 kr. Vindmøllekoncernen har fået hævet såvel anbefaling som kursmål hos S&P. En tidligere salgsanbefaling er skiftet ud med en hold-anbefaling, og kursmålet lyder nu på 125 kr. mod tidligere 52 kr. Det viser data fra Bloomberg News.

Mærsk falder 0,3 pct. til 49.680 kr. Aktien er blevet opjusteret af Sparebank til ”neutral” fra tidligere ”sælg”. Kursmålet lyder nu endvidere på 50.000 kr. mod tidligere 35.000 kr., viser Bloomberg-data.

/ritzau/FINANS