FLS-aktien til tops på nye ordre

Den positive stemning fortsætter over middag, hvor det danske C20-indeks ligger 1,7 pct. højere i 306,27. Det er specielt FLSmidth, Genmab og Vestas, som er med til at trække indekset op, hvorimod Lundbeck og DSV går i den modsatte retning.

De tre store europæiske indeks skyder også pænt frem med stigninger på 0,7-1,4 pct.

FLSmidth har indgået en kontrakt til en værdi af ca. 420 mio. kr. med den indonesiske cementproducent PT Semen Gresik. Kontrakten omfatter alle udstyrsleverancer til den væsentligste del af produktionslinjen. Den nye linje bliver den fjerde produktionslinje på Tuban-fabrikken, og de tre eksisterende linjer blev alle leveret af FLSmidth i 1990erne. Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening indtil udstyret er leveret i 2010, oplyser FLSmidth. Aktien ligger over middag i front for C20, med en stigning på 4,9 pct. til 216,3 kr.

- Indonesien er et interessant marked med en pæn økonomisk udvikling, så der skal jo være et behov for cementfabrikker. Det er blot et spørgsmål om tid, hvornår det slår igennem, og vi forhandler både med Gresik og andre producenter om nye ordre, siger koncernchef i FLSmidt Jørgen Huno Rasmussen til RB-Børsen.

Genmab fastholder morgenstundens solide stigning på 4 pct. til kurs 206,8. Biotekselskabet har offentliggjort resultater fra et fase III-studie med ofatumumab mod ledegigt. Undersøgelsen opfyldte det primære mål med en forbedring hos mindst 20 pct.

Vestas fortsætter op og ligger over middag 3,5 pct. højere i 354,5 kr. Aktien genvinder dermed dele af onsdagens solide kursfald på 7,4 pct. Onsdag lagde en negativ nyhedsstrøm pres på vindmølleaktien, efter at Hansen Transmission nedjusterede, og en negativ rapport fra amerikanske AWEA samt meldinger fra den franske energikoncern EDF om, at den nu er begyndt at opkøbe billige vindmøller fra operatører, som ikke kan få finansieringen på plads. Efter onsdagens markedslukning kom den spanske Vestas-konkurrent, Gamesa, med regnskab, og selskabet leverede regnskabstal nogenlunde på linje med analytikernes forventninger og fastholdt tidligere årsprognoser. Gamesa venter en genopblussen i installationsaktiviteten i anden halvår af 2009, især i Spanien og USA.

Lundbeck presses yderligere over middag, hvor aktien falder 2,2 pct. til kurs 102,3, efter at medicinalkoncernen torsdag morgen oplyser, at have indstillet studierne med bifeprunox til behandling af skizofreni. Beslutningen er taget sammen med partneren Solvay Pharmaceuticals, og selskaberne traf beslutningen efter at have evalueret de seneste resultater fra en foreløbig analyse af de samlede data, som skulle danne grundlag for en potentiel udvidelse af det igangværende kliniske fase III program.

DSV falder 1 pct. til kurs 73,3 forud for fredagens regnskab.

SAS forhandler med Lufthansa om salg af SAS' 20 pct. aktiepost i det britiske flyselskab BMI - British Midland Air. Det skriver det svenske nyhedsbureau SIX med henvisning til oplysninger hos Dow Jones Newswires. Her udtaler Lufthansas finanschef, Stephan Gemkow, dog, at der endnu ikke er truffen en beslutning. Lufthansa ejer allerede de resterende 80 pct. af det britiske selskab. SAS stiger 4,1 pct. til 2,57 kr

RB-Børsen