Floppet studie kostede Lundbeck-aktionærerne 8 mia. kr.

Lundbecks fejlslagne fase 3-studie med alzheimersmidlet Idalopirdin endte fredag med at koste aktionærerne lidt over 8 mia. kr. i tabt markedsværdi.

Kåre Schultz, topchef Lundbeck måtte fredag se aktien falde markant. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det er facit efter et kursfald fredag på hele 15,3 pct. til 230,10 kr.

Idalopirdin nåede i det første af tre planlagte fase 3-studier ikke målsætningen for studiet, det såkaldte primære endemål, og derfor er det tvivlsomt, om midlet nogensinde vil komme på markedet.

- Det er skuffende, at det her studie ikke viser nogen effekt. Det øger risikoen i hele programmet, for det her er det første af tre studier, som skal vise effekt, og når det så ikke sker, så bliver man selvfølgelig bekymret, sagde Anders Gersel Pedersen, der er forsknings- udviklingsdirektør hos Lundbeck, fredag til Ritzau Finans.

Flere bankers analytikere har efterfølgende sænket kursmålet for aktien.

Handelsbanken sænker sin sandsynlighed for, at Idalopirdin kommer på markedet fra 50 pct. til 5 pct. og siger nu "sælg" til aktien.

Alm. Brand Markets har sænket sit kursmål for Lundbeck til 270 kr. fra 300 kr. efter de skuffende studieresultater, og Jyske Bank har skåret kursmålet til 295 kr. fra 330 kr. Jyske Bank anbefaler "køb" af aktien, mens Alm. Brands anbefaling er "neutral".