Flødebolle-familie fyrer milliardærrådgiver efter flere tab

Spangsberg-familien har valgt at fyre sin investeringsrådgiver oven på en række dårlige investeringer. Familien har tabt et millionbeløb gennem dens investeringsselskab.

Foto: Simon Bohr. Investorgruppen som ville støtte Peter Schmeichel som ny sportsdirektør i Brøndby. Fra venstre mod højre: Mark Szigethy, Karoly Németh og Aldo Petersen
Læs mere
Fold sammen

Mark Szigethy, Spangsberg-familiens investeringsrådgiver, er blevet fyret. Det er sket efter en længere periode med dårlige investeringer. Det skriver Børsen.

»Han har spillet en hovedrolle i flere af vores investeringer, men det gør han ikke længere. Vi havde på et tidspunkt den holdning, at Mark var mere værd for os tæt på kroppen end langt fra, fordi han kendte de her mange investeringer bedst,« udtaler Torben Bjørn Christensen til Børsen.

Torben Bjørn Christensen er administrerende direktør i Spangsberg-familiens investeringsselskab Po-Ma Invest, som han selv er medejer af. Selskabet offentliggjorde for nylig et underskud på 73 mio. kr. efter nedskrivninger på blandt andet de to børsnoterede biotekselskaber Dandrit og Bioporto.

Mark Szighethy er selv ikke enig i beslutningen. Han mener, at investeringerne han har foretaget i fuld bevidsthed har været tiltænkt et længeresigtet afkast. Til Børsen fortæller Mark Szigethy, at han har foretaget en række succesfulde investeringer de seneste fem år, med den nu afdøde Poul Spangsberg.

Mark Szighethy er kendet for at være medlem af den navnkundige »milliardærklubben« - en betegnelse over den investeringsklub, der ud over Szigethy tæller Peter Forchammer, Erik Damgaard, Aldo Petersen og Ole Abildgaard.