Flest fald i ellers afdæmpede markeder

Aktiehandlerne holder armbevægelserne små tirsdag, og udsvingene i de europæiske indeks er tilsvarende begrænsede ved 13.30-tiden.

Læs mere
Fold sammen

Stoxx 600-indekset ligger til et fald på 0,1 pct., og i de fleste lande er udviklingen ligeledes marginalt negativ i forhold til mandag.

Eksempelvis ligger det britiske FTSE-indeks fladt, mens DAX-indekset i Tyskland og Paris' CAC 40-indeks begge falder 0,2 pct. Største undtagelse er IBEX-indekset i Madrid, der dykker 1,1 pct. trods en vellykket spansk obligationsauktion, mens det danske C20-indeks trækkes pænt op af blandt andre Novo Nordisk og Danske Bank og ligger 0,7 pct. højere.

- Vi havde et lettelses-rally (aktiestigninger, red.) efter den amerikanske finanspolitiske afgrund blev skubbet ud i fremtiden. Nu rykker fokus tilbage til den finanspolitiske afgrund og gældsloftet. Det kan være katalysatoren for en pause, siger investeringschef Lucy MacDonald fra Allianz Global Investors til Bloomberg News om den afventende stemning på aktiemarkedet.

Ude i markedet er der dog alligevel enkelte lys- og skyggepunkter at finde.

I toppen af Stoxx 600-indekset finder man eksempelvis hollandske TNT Express, der tager lidt revanche efter mandagens katastrofekurs. Da faldt aktien 41 pct. efter meldinger om, at amerikanske UPS dropper sit opkøb af TNT til 9,50 euro per aktie på grund af modstand fra EU-Kommissionen. Tirsdag ligger den dog 5,4 pct. højere i 5,10 euro.

Ingeniør- og byggeriselskabet Hochtief klarer sig også pænt på den tyske børs og stiger 5,1 pct. til 47,8 euro takket være en brandvarm anbefaling fra amerikanske Goldman Sachs. Investeringsbanken sætter Hochtief på sin "conviction buy" list, og det har sendt aktien op i det højeste niveau siden marts 2012.

I den kedelige ende er det blandt andet det finske medicoselskab Orion, der gør sig negativt bemærket. Også her har en amerikansk investeringsbank en finger med i spillet, idet Jefferies har skåret anbefalingen af Orion-aktien til "underperform" og kaldt den for "overvurderet." Aktien ligger nederst i Stoxx 600 med et dyk på 4,3 pct. til 20,99 euro.