Flere store it-selskaber klar med børsintroduktion i 2016

Efter et sløjt år for børsintroduktioner på Wall Street står fire it-startups, der hver er vurderet til over 1 mia. dollar, klar til at gå på børsen tidligt i 2016. Det sætter gang i et år, hvor antallet af børsintroduktioner, IPO's, generelt ventes at stige.

2015 har generelt været et hårdt år i USA både for antallet af børsintroduktioner og for de selskaber, der blev introduceret, er værdien i de fleste tilfælde faldet i forhold til den oprindelige vurdering. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

Nutanix, Okta, Twilio og Coupa Software er de fire milliardselskaber, der er klar til at prøve kræfter med børsen i New York 2016, hvor Natanix, der lagre information for selskaber, ventes at blive den første. Selvom markedsforhold stadig kan være med til at ændre disse planer, vil deres præstationer være med til at signalere, hvorvidt investorer igen er villige til at betale overpris for de nyligt etablerede selskaber.

2015 har generelt været et hårdt år i USA både for antallet af børsintroduktioner og for de selskaber, der blev introduceret, er værdien i de fleste tilfælde faldet i forhold til den oprindelige vurdering. Året er dog sluttet stærkt med introduktionen af Atlassian Corp., der laver redskaber til softwareudviklere, som siden introduktionen 9. december er steget 30 pct.

- Den seneste høst af børsintroduktioner gav investorerne og direktørerne (for it-selskaberne, red) håb om, at den offentlige it-investeringshandel er i live og velfungerede, siger Anthony Kontoleon, der er global chef for egenkapitalsinvesteringer i Credit Suisse, til Wall Street Journal.