Flere overraskelser i årlig rating af C20-topchefer

I dette års C20 Rating fra Økonomisk Ugebrev er der sket udskiftning på alle pladser.

Foto: Genmab-PR Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomisk Ugebrevs årlige C20 Rating indeholder flere overraskelser: For det første er der langt færre gruppevindere end tidligere, altså hvor det danske selskab overhalede konkurrenterne. For det andet er der helt nye vindere i år. Blandt andet Lundbeck, TDC, A.P. Møller-Mærsk - og som sædvanlig Genmab.

Det skriver ugebrevet.

- I de seneste års C20 Ratings har der været en stribe af de samme vindere, som har overhalet konkurrenterne år efter år. Blandt de internationale frontløbere i det danske C20-indeks har blandt andet Novo Nordisk, Pandora, Chr. Hansen og DSV ligget meget stærkt. Sidste år var blandt vinderne også William Demant, Sydbank og Lundbeck, oplyser ugebrevet, men i år er det ændret.

I dette års C20 Rating er der sket udskiftning på alle pladser.

- De historisk meget stærke C20-vindere som Novo Nordisk, Pandora, DSV og Chr. Hansen er rykket tilbage til en mere middelmådig performance, skriver ugebrevet og peger på, at der til gengæld er dukket nogle nye vindere op.

- Den absolutte kursudvikling i Lundbeck, A.P. Møller-Mærsk, TDC og GN Store Nord har måskeikke været særligt overbevisende. Faktum er dog alligevel, at de har performet betydeligt bedre end deres internationale konkurrenter, skriver Økonomisk Ugebrev.

En af de seneste års mest suveræne vindere i C20 Rating er Genmab, som over tre år har givet et afkast på 450 pct. i forhold til konkurrenternes performance på lidt over nul procent.

Genmab har i 2016 klaret sig lidt bedre end peer group-selskaberne. Det samme gælder også Lundbeck, der fra midten af 2015 også har overhalet konkurrenterne og lagt yderligere afstand i 2016.

Traditionelle vindere, som har forladt sejrsrampen fra tidligere år, er blandt andet Novo Nordisk med et kursfald på 37 pct., hvilket er et betydeligt større kursfald end de nærmeste konkurrenter.

Ugebrevet peger også på, at Novozymes har været en ren katastrofe i forhold de nærmeste konkurrenter med et kursfald på 32 pct. Andre af de mere bemærkelsesværdige tabere er Coloplast, som tidligere har vundet Økonomisk Ugebrevs C20 Rating tre år.