Flere C20-kæmper får opmærksomhed tirsdag

Det danske aktiemarked ventes tirsdag åbne tæt på uændret med en tendens til mindre fald.

Læs mere
Fold sammen
Futures på det britiske marked peger i retning af et fald i størrelsesordenen 0,2 pct. Pandora ( 2,1 pct. til 283,8 kr.) ventes i fokus som følge af smykkeselskabets kapitalmarkedsdag i London, og derudover ventes opmærksomhed om Novo, FLSmidth, TDC og ALK-Abelló.

Tirsdag morgen kom det frem, at Novo er blevet politianmeldt af Finanstilsynet for ikke rettidigt at have offentliggjort, at de amerikanske sundhedsmyndigheder fredag den 8. februar 2013 ikke kunne godkende insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg på det foreliggende grundlag.

Først et par dage senere - søndag - offentliggjorde Novo informationen, og den burde allerede være udsendt fredag aften - ifølge Finanstilsynet. Novo-aktien faldt mandag 0,1 pct. til 975 kr.

FLSmidth kan komme i søgelyset, efter at endnu et mineselskab lægger op til store nedskæringer i investeringerne. Efter at Rio Tinto og Vale i sidste uge oplyste om store nedskæringer i de kommende års investeringer, så følger verdens største mineselskab, BHP Billiton, ifølge Wall Street Journal nu trop. FLS-aktien steg mandag 0,1 pct. 268 kr.

Lundbeck kan tirsdag sole sig i et kursmålsløft fra finanshuset Jefferies fra 135 kr. til 170 kr. og en fastholdelse af anbefalingen ”køb”. Aktien steg 0,7 pct. til 123,70 kr. I samme boldgade kan oplyses, at Deutsche Bank har hævet kursmålet for TDC-aktien til 49 kr. fra 45 kr. TDC steg 1,5 pct. til 50,4 kr.

Også ALK-Abello kan få opmærksomhed, da den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, tirsdag ventes at offentliggøre dokumenter og dagsorden for et ekspertmøde den 12. december om ALK-Abellós amerikanske partner Mercks markedsføringsansøgning for den tabletbaserede græsallergivaccine, Grastek, også kendt som Grazax i Europa. Aktien steg 1 pct. til 588 kr.

Tirsdag morgen var der fokus på kinesiske nøgletal for industriproduktion og detailsalg, og mens detailsalget udviklede sig en spids bedre end ventet, så var udviklingen i industriproduktionen svagt skuffende.

Den kinesiske industriproduktion viste en stigning på 10 pct. på årsbasis i november mod et ventet niveau på 10,1 pct., og detailsalget steg 13,7 pct. mod estimeret 13,2 pct. af analytikerne.

De asiatiske børser viser en marginal negativ tendens efter nøgletallene, men det er i småtingsafdelingen med et fald i det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks på 0,1 pct.

Ellers har markedet fortsat stor fokus på udsigterne for en nedtrapning af de pengepolitiske lempelser i USA, og i den forbindelse har markedsdeltagerne udmeldinger fra tre vigtige medlemmer af FOMC at forholde sig til.

Ifølge analysechef Ulrik Bie fra Nykredit er de seneste ugers rolige markedsbevægelser i sig slev et af de bedste argumenter for at begynde nedtrapningen hurtigt.

- Mest interessant i går var måske Bullard (chefen for Fed-chefen i St. Louis), der tilhører duerne. Bullard fremførte idéen om at påbegynde nedtrapningen i næste uge i lyset af bedringen på arbejdsmarkedet og så holde skarpt øje med inflationstallene i 2014, skriver Ulrik Bie i en kommentar og fortsætter:

- Hvis der ikke kommer en stigning i kerneinflationen (PCE), kan Federal Reserve altså holde pause i nedtrapningen på det tidspunkt. Samlet set tyder de seneste dages nøgletal og udmeldinger på en start på nedtrapningen af QE3 i næste uge.