Flad til let negativ børsstart i sigte

Investorerne skal tirsdag ikke gøre sig forhåbninger om nogen synderlig god indledning på aktiehandlen i Europa, hvor udsvingene ventes at blive små, og formentlig let negative.

Læs mere
Fold sammen

Svingfaktoren kan meget vel gå hen at blive eftermiddagens amerikanske detailsalgstal. Herhjemme er søgelyset igen på Vestas.

- Det ser ud til, at vi får en rimelig flad åbning i Europa, måske med en lille pil nedad. Aktierne udvikler sig lidt blandet i Asien, og der er ikke de store bevægelser i de amerikanske aktiefutures, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingschef i Sydbank, til Ritzau Finans og tilføjer, at markedet formentlig vil afvente eftermiddagens amerikanske tal for detailsalget, som kan ændre kursen, hvis de skulle overraske.

Fokus ventes igen at være på Vestas, der onsdag blev sendt ned med hele 9,1 pct. til 37,95 kr., efter at det belgiske konsulenthus Deminor har fremsat ønske om en granskning af flere forhold i selskabet.

- Vi så mandag et pænt fald i Vestas, som helt sikkert også vil være i fokus i tirsdagens marked. Der vil stadig være en del skriverier om Deminors ønske om en granskning, fortsætter Ole Kjær Jensen.

Pandora, som mandag lukkede 0,1 pct. lavere i 138,70 kr., kan ligeledes komme i fokus. En rundspørge foretaget af SME Direkt for Ritzau Finans viser, at seks ud otte analytikere venter, at selskabet vil præsentere et aktietilbagekøbsprogram på op til 800 mio. kr. ved årsregnskabet, som fremlægges den 26. februar.

Chr. Hansen kan ifølge Ole Kjær Jensen komme i fokus før onsdagens regnskab, mens FLSmidth kan få lidt opmærksomhed i forbindelse med, at Rio Tinto har offentliggjort bedre end ventede produktionstal. Chr. Hansen lukkede mandag 1,8 pct. i 185,5 kr., mens FLSmidth sluttede 1,9 pct. lavere i 340,40 kr.

Nomura har hævet sit kursmål for både Danske Bank og Nordea, men fastholdt anbefalingen "reducer" på begge aktier. Kursmålet på Danske Bank er løftet til 96 kr. fra 87 kr., mens kursmålet på Nordea er sat op med 4 skr. til 68 skr., svarende til omkring 58,82 kr. De to aktier lukkede mandag i 106 kr. og 57,40 kr.

Endelig kan Coloplast opleve lidt medvind, efter analytikerne i ABG Sundal Collier har hævet kursmålet for aktien til 325 kr. fra tidligere 290 kr. Anbefalingen lyder fortsat på ”køb”. Aktien endte mandag i 284,4 kr.

Alphaliner estimerer en kapacitetsvækst i containermarkedet på 9 pct. i 2013 og en svag vækst i efterspørgslen på blot 1,0 og 1,6 pct. på ruterne fra henholdsvis Asien til Europa og Asien til USA. A.P. Møller - Mærsks B-aktie sluttede mandag 0,3 pct. højere i 46.040 kr.

Sidst men ikke mindst kan Carlsberg, som mandag faldt 1,9 pct. til 554 kr., tiltrække fokus efter nyheden om, at bryggeriet har indgået en treårig sponsoraftale med den bedste engelske fodboldrække, Premier League. Carlsberg bliver officiel øl-partner for den fornemmeste engelske fodboldrække.