Flad aktieudvikling trods GN-gevinst

GN Store Nord, som leverede et uventet stærkt regnskab for andet kvartal, var den store vinder blandt de største aktier på det danske aktiemarked onsdag.

Læs mere
Fold sammen
Trods et solidt plus til GN-aktien formåede C20 dog ikke udbygge tirsdagens rekordniveau, og eliteindekset sluttede dagen marginale 0,1 pct. lavere i 613,40.

Udover en lang række regnskaber var dagen præget af væksttal fra eurozonen, hvor bruttonationalproduktet viste den første fremgang siden 3. kvartal 2011.

- Det er selvfølgelig positivt, men der er ikke den store markedsreaktion at spore. Tallene skal nemlig ses i lyset af, at en stor del af Sydeuropa fortsat er i recession, og at virksomhederne generelt stadig er tilbageholdende med nye investeringer, lyder det fra Nordea.

GN leverede onsdag morgen en ganske solidt regnskab med et overskud i andet kvartal på 174 mio. kr. Ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans var der blot ventet et overskud på 168 mio. kr., og selskabet krydrede i øvrigt de gode tal med iværksættelsen af et nyt aktietilbagekøbsprogram på 300 mio. kr.

- Andet kvartal har været et rigtig godt kvartal - det er der ingen grund til at lægge skjul på. GN Store Nord voksede med 15 pct. organisk, og stigningen i indtjeningen var endnu større, siger Anders Boyer, finansdirektør hos GN Store Nord. Aktien steg 3,9 pct. til 121,5 kr., hvilket rakte til en topplacering i C20.

GN-konkurrenten William Demant lå derimod i den tunge ende med et fald på 2,1 pct. til 488,1 kr. efter sit regnskab, der ikke formåede at leve op til analytikernes forventninger. Første halvår hos William Demant gav et driftsresultat (EBIT) på 880 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et driftsoverskud på 899 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Selvom Jyske Bank overraskede positivt med sine tal for andet kvartal, så faldt bankens aktie med 0,7 pct. til 264,8 kr. Banken realiserede et kvartalsoverskud på 520 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet med et overskud på 323 mio. kr.

- Det ser fornuftigt ud, og det hælder også til den gode side af fornuftigt. Ved første øjekast ser det rigtig godt ud, men der er forskellige små detaljer i det, der gør, vi kommer ned på fornuftigt. Det afspejler også, at de underliggende markedsforhold er stabile, og at der allerhøjest er en svag bedring at se på indtægtssiden, siger aktieanalytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets.

Endnu en konsolidering er på vej i banksektoren, idet Vordingborg Bank og Lollands Bank har besluttet sig for at fusionerer i et styrkeforhold, der afgøres ud fra de to bankers egenkapital per 30. september. Størst var den kursmæssige glæde for Vordingborg Banks aktie, som steg 14 pct. til 200 kr. Lollands Bank-aktien steg blot 0,9 pct. til 164 kr.

Reaktionen skal ses i lyset af, at Vordingborg Banks solvensoverdækning er meget spinkel - på blot 0,8 procentpoint - og at banken dermed balancerer på kanten af afgrunden som selvstændig bank. Omvendt havde Lollands Bank per 30. juni en overdækning på hele 7,5 procentpoint.

Produkttank- og tørlastrederiet D/S Norden kan for andet kvartal notere et nettounderskud på 22,4 mio. dollar, hvilket var 12,4 mio. dollar ringere end ventet. Skuffelsen udmøntede sig i et kursfald på 1,8 pct. til 204,8 kr.

ALK-Abelló klarede sig i andet kvartal bedre marginalt bedre end ventet målt på indtjeningen, hvilket blev belønnet med en stigning på 0,1 pct. til 457,5 kr. Biotekselskabet Topotarget dykkede derimod 4,9 pct. til 2,5 efter sit regnskab, der bød på et underskud på driften (EBIT) på 12,6 mio. kr.

Carlsberg har fået hævet sin anbefaling af Credit Suisse, der nu anbefaler "outperform" mod tidligere "underperform". Bryggeriaktien steg tirsdag 2,5 pct. på positive røster fra japanske Nomura, og onsdag steg den yderligere 0,9 pct. til 588 kr.

Spar Nord Bank, der i sit halvårsregnskab fastholdt forventningerne til hele året om en basisindtjening på 1-1,1 mia. kr., faldt 1,4 pct. til 42,4 kr.