Fjerde dag i træk med tab i New York

Med kreditbekymringerne i baggrunden var retningen entydig for fjerde dag i træk. Aktierne skulle lavere og alle de store indeks lukkede med store fald.

Tirsdag så aldrig ud til at blive den helt gode dag på det amerikanske aktiemarked, efter at detailgiganten Wal-Mart advarede om en lavere indtjening for helåret. Byggemarkedskæden Home Depot leverede et bedre end ventet regnskab for andet kvartal, men så med stor bekymring på svagheden på det amerikanske boligmarked.

S&P 500 lukkede 1,8 pct. lavere i 1426, mens Dow Jones Industrial lukkede 1,60 pct. lavere i 13.029. Teknologi-indekset Nasdaq Composite lukkede 1,7 pct. lavere i 2499.

- Markedet er meget sensitivt i øjeblikket og den mindste nyhed om problemer på kreditmarkedet har indvirkning på handlen den pågældende dag, udtalte chefinvestor hos I.A. Englander & Co., Scott Fullman, til Bloomberg News. Det er specielt de finansielle aktier som har været ramt, men tirsdag blev også detailaktierne hårdt ramt, bemærkede chefinvestoren.

Verdens største detailkoncern Wal-Mart afleverede tirsdag en indtjening på linje med forventningerne til andet kvartal, men forventningerne til året som helhed blev sænket. Wal-Mart venter nu en indtjening mellem 3,05-3,13 dollar pr. aktie mod tidligere prognose på 3,15-3,23 dollar pr. aktie. Investorerne var ubarmhjertelige og sendte aktien ned med 5,1 pct. til 43,8 dollar.

Verdens største "gør-det-selv"-detailkoncern Home Depot aflagde regnskab for andet kvartal, hvilket viste blandede tendenser, idet omsætningen lå på den svage side af forventningerne, mens indtjeningen lå lidt over analytikerprognoserne. Home Depot gentog, at selskabet venter et fald i indtjeningen på 12-15 pct. i helåret 2007 på grund af det svage boligmarked. Aktien lukkede 4,9 pct. lavere i 33,5 dollar.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs oplyste mandag, at en af selskabets hedgefonde har haft betydelige tab i år på grund af den seneste uro på finansmarkedet. Derfor reinvesterer banken sammen med andre investorer yderligere 3 mia. dollar i fonden. Goldman Sachs fortsatte nedturen tirsdag og lukkede hele 4,4 pct. lavere i 169,8 dollar.

Legetøjsgiganten Mattel lukkede 2,4 pct. lavere i 23 dollar, efter at have måtte tilbagekalde 8,8 mio. stykker legetøj på grund af sundhedsfarer ved malingen. Det er anden gang, at legetøjsproducenten må tilbagekalde legetøj som er produceret i Kina.

Applied Materials, som er producent af udstyr til mikrochipfabrikanterne, kunne i eftermarkedet præsentere en indtjening og omsætning for tredje kvartal som oversteg analytikernes forventninger. Selskabet advarede dog om, at i det nuværende kvartal vil indtjeningen og omsætningen ikke kunne leve op til det foregående kvartal. Aktien faldt 2 pct. i den ordinære handel og faldt yderligere 3,8 pct. i eftermarkedet til 20,4 dollar.

Det brede japanske Nikkei 225 indeks lå onsdag morgen kort inden lukketid 2,1 pct. lavere i 16.499.

RB-Børsen