Fjerde dag i træk med plus for aktierne

Torsdag viste sig at være endnu en god dag for de danske aktier, og C20-indekset lukkede 0,7 pct. højere i 432,45.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed har C20-indekset lukket i plus de seneste fire dage, hvilket ikke er sket siden midten af december sidste år. FLSmidth stod for dagens største fremgang efter en ny storkontrakt, og SAS investorerne fik også nyt, idet et snarligt opkøbstilbud på Spanair er i vente.

FLSmidth lukkede 3,8 pct. højere i kurs 479,5, efter koncernen torsdag modtog en kontrakt på levering af et komplet mineralanlæg i Australien. Værdien af kontrakten med Aurox Resources er 785 mio. kr. Sidst i januar oplyste FLSmidth & Co., at selskabet havde modtaget en hensigtserklæring på ordren. Det er første gang, den danske koncern leverer et komplet anlæg.

- Ved at FLSmidth nu tilbyder et produkt indeholdende ingeniørarbejde, vurderer vi, at dynamikken i markedet er blevet ændret. Vi forventer, at FLSmidth kan anvende denne styrke til at vinde markedsandele. Det skrev analytiker Thomas Hundebøll og Peter Jensen fra Alm. Brand Markets, der fastholdte anbefalingen "køb" og kursmålet 600 på FLSmidth-aktien.

SAS faldt 0,7 pct. til kurs 42, efter det skandinaviske flyselskab nu ser ud til at kunne få solgt Spanair. Det spanske luftfartsselskab Iberia vil sammen med Grupo Gestair byde på det SAS-ejede Spanair, som er sat til salg. Både Iberia og Grupo Gestair er spanske luftfartsselskaber, hvoraf det første hører til blandt de velkendte større europæiske luftfartsselskaber.

Nordea lukkede 1,7 pct. lavere i kurs 73,8, efter den schweiziske storbank UBS torsdag morgen nedjusterede anbefalingen på Nordea-aktien til "sælg" fra tidligere neutral. Analytikerne hos JP Morgan sænkede kursmålet for Nordea-aktien til 101 skr. (80,7 kr.) fra 120 skr. Danske Bank steg 1 pct. til kurs 179,8.

Det norske tankrederi Frontline afleverede torsdag morgen et stærkt regnskab, hvilket sendte aktien 5,4 pct. højere. Det danske tankrederi D/S Torm steg 5,7 pct. til kurs 166, mens tørlastrederiet D/S Norden lukkede 2,1 pct. højere i kurs 544. Containerrederigiganten A.P. Møller - Mærsk steg 0,4 pct. til kurs 53.200.

Shippingavisen Lloyd's List skrev torsdag, at skibsmæglerselskabet Maersk Broker, der ejes af Mærsk Mc-Kinney Møller, vurderer, at udsigten for de kommende seks måneder for containerskibsmarkedet fortsat er meget stabil for skibe på over 2000 teu (standard 20 fods container). Også hos den London-baserede skibsmægler Clarksons tror man på, at det peger mod mere stabile markeder i andet kvartal, og det vil gøre det muligt for markedet at absorbere det store antal nybygninger, som sættes i søen.

Nanocover på First North lukkede 28,6 pct. lavere i kurs 4,0, efter onsdagens nedtur på 14 pct. Flertallet af selskabets bestyrelsesmedlemmer forlader selskabet, efter Jyllands-Posten tirsdag beskrev, hvordan den dømte selskabstømmer Leif Bundgaard Hansen reelt har styret Nanocover fra en fængselscelle i Horserød.

RB-Børsen