Fire fuldfede uger for de amerikanske aktier

Fredagsoptur sikrede, at de tre toneangivende amerikanske aktieindekser kunne notere sig fjerde uge med stigninger i træk.

Her ses New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Såvel Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq Composite lukkede alle fredag omtrent en halv procent oppe, og det var nok til at cementere, at de amerikanske aktier har været i hopla i årets første uger. Faktisk er alle tre indekser lukket positivt de seneste fire uger, skriver CNN.

Fredag var det regnskaber, der var med til at holde humøret i top blandt investorerne. Procter & Gamble opjusterede forventningerne, og det sendte virksomhedens aktie op med fire procent. Microsofts kunne melde op et resultat, der var en spids bedre end ventet, og det var med til at sende kursen på softwarekæmpen op.

Tal fra henholdsvis Haliburton og Starbucks viste ligeledes, at det går lidt bedre end de skeptiske analytikere tror, og det trak også indekserne op.

Det gik dog den anden vej for Apple. Elektronikkæmpens aktiekurs fortsatte fredag med falde - denne dag 2,3 procent - efter koncernen sent onsdag måtte melde om en aftagende vækst.

Alt i alt var det dog en god dag på de amerikanske børser, og det kan godt se ud som om, at tendensen fortsætter. I hvert fald har 66 procent af de 142 børsnoterede virksomheder, der torsdag havde aflagt regnskab, overgået forventningerne, skriver CNN.