Fionia-aktionærer kræver ren besked

Mindre aktionærer i Fionia Bank på Fyn forsøger nu at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling.

Læs mere
Fold sammen
 Det gør de, for at der kan blive kastet lys over, hvad der egentlig gik galt i banken, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi kan ikke bare trække på skuldrene, når en hel bank går ned. Vi er nødt til at finde ud af, hvad der er gået galt, siger Carsten Carstensen fra Glamsbjerg. Han er en af initiativtagerne til den ekstraordinære generalforsamling.

- Hidtil har jeg håbet, at banken kunne reddes, men det ser ud til at være umuligt nu. Så er tiden kommet til at få den alvorlige sag fuldt belyst, siger han til Fyens Stiftstidende.

Han vil ikke på forhånd gætte på udfaldet af undersøgelsen. Det er ikke kun handlingerne i bankens ledelse, han er interesseret i. Han vil også gerne have mere at vide om Finanstilsynets rolle undervejs.

Den afgående formand for Fionia Bank, Bo Stærmose, vil ikke modarbejde aktionærerne.

- Det er naturligt, at det ønske vil opstå i denne situation. Men jeg kan forsikre, at der ikke er noget at komme efter, siger Bo Stærmose til Fyens Stiftstidende.

Det kræver opbakning fra aktionærer, der ejer 10 procent af aktierne, at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling. Carsten Carstensen anslår, at ca. 500 aktionærer allerede har tilkendegivet deres støtte, men han ved ikke, hvor mange procent de udgør.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )