Finsk dækproducent accelererer til tops i Europa

Den finske dækproducent Nokian Renkaat har aflagt regnskab for tredje kvartal, og på alle parametre kører selskabet forventningerne over takket være reduceret eksponering over for det russiske marked.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Foto: Guangyao Zhu

Det gør Nokian-aktien til den mest stigende i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med et plus på 12,6 pct. for dagen til 33,18 euro.

Selskabet, der længe har lidt under usikkerheden omkring den russiske økonomi, leverede i tredje kvartal et resultat per aktie på 0,43 euro. Analytikerne havde på forhånd ventet et resultat på 0,35 euro per aktie, viser tal fra Bloomberg News.

Driftsresultatet, EBIT, steg i kvartalet til 72,4 mio. euro, hvilket blot var en beskeden fremgang fra tredje kvartal sidste år, hvor resultatet endte på 72,1 mio. euro. Analytikerne havde dog ventet et fald til 66 mio. euro.

- Den russiske økonomi er fortsat en udfordring. Rusland og CIS-landene (dækker blandt andet Mellemøsten og Indien, red.) udgjorde tidligere over 40 pct. af vores salg, men nu er andelen tættere på 20 pct., siger Nokian-topchef Ari Lehtoranta i regnskabsmeddelelsen fredag.

Selskabet fastholder forventningerne til hele året om et driftsresultat i størrelsesordenen 270-295 mio. euro.