Finnair åbner for fusion med SAS

Finnair ser nu ud til at tø op i forhold til en fusion med SAS.

Luftfarten er på vej ind i en af de værste storme nogensinde, og begge selskaber kan have store fordele i en fusion. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Parterne kunne udnytte deres flyflåder bedre, der ville være muligheder for at skære dele af SAS? gamle flåde væk, og Finnair kunne i første omgang afværge en kæmpe konkurrent i Norden, hvor truslen er, at Lufthansa med tiden overtager SAS. Tætte samtaler om fusion er ingenlunde nyt for de to parter. Før den nuværende koncernchef Mats Janssons tid var der flere gange indledende fusionsforhandlinger mellem de to parter.

- En af de gode ting (ved en fusion, red.) ville være at rationalisere ruterne og skære det overskydende fra. Det gælder både trafikken i Norden og på de interkontinentale ruter. Derfor kunne den nødvendige flåde være mindre end den nuværende, hvilket kunne reducere staben, siger Christer Haglund, der er senior vicepresident og medlem af direktionen i Finnair.

Han understreger, at de nordiske lande i fællesskab vil udgøre et naturligt hjemmemarked. Der ville være en fælles kulturel baggrund og store plusser i forhold til andre alternativer, eksempelvis for SAS.

- Samtidig vil det skabe en stærk spiller på den nordiske halvkugle, fortsætter Christer Haglund.