Finn Buus Nielsen fratræder som direktør på Lindø

Administrerende direktør Finn Buus Nielsen fratræder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lindø Industripark skal udvikles, mens Lindø Skibsværft lukkes. Det er to vidt forskellige ledelsesopgaver, som skal håndteres forskelligt, og det sker bedst i to separate organisationer. Derfor fratræder administrerende direktør Finn Buus Nielsen, der er topchef for værftet.

Han har valgt at fratræde sin stilling fra 1. november, så andre kræfter kan føre Odense Staalskibsværft videre, oplyser A.P. Møller-Mærsk.

- Jeg har arbejdet over 40 år, og det har været en masse gode år med mange spændende udfordringer, men med beslutningen om at opdele forretningen i to mindre dele, mener jeg, at vi har nået et naturligt tidspunkt for min afgang. Der skal andre kræfter til, siger Finn Buus Nielsen.

Lindø Industripark bliver videreført som en selvstændig division, hvor foreløbigt FAYARD (tidl. Fredericia Skibsværft) er lejer, mens Lindø Skibsværft bliver afviklet i takt med, at de resterende skibe i ordre bliver afleveret frem til februar 2012.

- Finn Buus Nielsen har været et stort aktiv for Lindø, og han har de sidste år haft en meget vanskelig opgave. Efter vi har besluttet at opdele organisationen, har han valgt at fratræde. En beslutning vi fuldt ud respekterer, siger bestyrelsesformand for Odense Staalskibsværft Lars-Erik Brenøe.

Odense Staalskibsværft fortsætter som selskab, men vil fungere som et holdingselskab for de to selvstændige divisioner.

Nuværende CFO, Peter Jann Nielsen bliver direktør for holdingselskabet. Han vil forestå den overordnede koordinering af gruppen og relationerne til bestyrelsen.

Steen Schougaard Christensen får ansvaret for driften af Lindø Skibsværft, mens Michael Nymark Hansen får ansvaret for driften af Lindø Industripark.

- Begge kommer fra stillinger indenfor Odense Staalskibsværft. Steen Schougaard Christensen har hidtil været produktionsdirektør, mens Michael Nymark Hansen har haft ansvaret for opbygningen af Lindø Industripark, skriver A.P. Møller-Mærsk i pressemeddelelsen.


(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )