Fingerprint barberede 5 mia. svenske kr. af værdien efter chokmelding

Fingerprint Cards-aktien faldt tirsdag knap 32 pct. til 34,40 svenske kr. Dermed mistede aktionærerne 5,2 mia. svenske kr. i dagens løb i forhold til markedsværdien på 16,4 mia. svenske kr. ved mandagens lukkekurs på 50,40 svenske kr. Aktien er i år faldet 45 pct. I tirsdagens handel var aktien på et tidspunkt helt nede i 29,30 svenske kr.

Det svenske biometriselskab, der var børsens højdespringer i 2015, meddelte inden børstid tirsdag, at der fortsat er problemer med for store lagre og dropper nu at give forventninger til hele året, hvilket selskabet ellers gjorde i sit nylige årsregnskab.

- Da de kortsigtede udfordringer ventes at fortsætte i andet kvartal, kan Fingerprint Cards ikke bekræfte sin udmeldte prognose for omsætningen og overskudsgraden i 2017, skrev selskabet.

- En svag start på året er blevet mere træg grundet høje lagre i værdikæden. Grundet OEM-kunders lageropbygning har også efterspørgslen efter selskabets fingeraftrykslæsere været svagere end ventet, lød det videre.

Ud over nu at afstå fra at give forventninger til hele året trækker selskabet også et forslag om at udbetale udbytte tilbage.

Tidligere havde Fingerprint annonceret forventninger om en omsætning i 2017 på 7,5 til 9,5 mia. svenske kr. og en driftsmargin på 35 pct. I 2015 var omsætningen på 6,6 mia. svenske kr.

Selskabet oplyste også, at det venter, at indtægterne i første kvartal i år vil falde mere end 50 pct. i forhold til samme periode året før, hvor omsætningen var 1,5 mia. svenske kr.

/ritzau/FINANS