Finansverdenens »folkemøde« rammer København for første gang: »Det er vanvittig stort«

Den internationale investeringskonference FundForum kommer til København i næste uge og er med til at cementere hovedstaden som et finansielt centrum og bannerfører for ansvarlige investeringer. Allan Polack, topchef hos PFA, er »meget, meget glad« for beslutningen.

FundForum fokuserer i år på ansvarlige investeringer, hvilket Bernard Aybran, investeringschef for Invesco i Paris, ser som en positiv udvikling. Han kalder København »stedet at være« for at lære om bæredygtige investeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer

I næste uge sker der noget, der aldrig før er sket i København.

Den internationale FundForum-investeringskonference kommer til vores hovedstad for første gang, og det betyder et rykind af over 1.500 af finansverdenens spydspidser.

Investeringskæmper fra hele verden som blandt andre BlackRock, Goldman Sachs og en række kinesiske kapitalforvaltere indtager fra mandag til torsdag Bella Center til den årlige begivenhed, der bedst kan beskrives som »finansverdenens folkemøde«. Både på grund af det faglige indhold og rækken af festlige arrangementer, der introducerer finansfolkene til steder som Mielcke & Hurtigkarl, Tivoli, Bella Sky og Langelinie Pavillonen.

Læs: »Kongen af Wall Street«: At være en middelklassedansker er formentlig det bedste liv i hele verden

»Det er jo vanvittig stort, at det kommer til København. Det er virkelig fedt, og jeg er meget, meget glad for, at det kommer,« siger Allan Polack, adm. direktør i PFA, der torsdag morgen selv skal holde oplæg om, hvordan den finansielle sektor tackler klimaudfordringerne.

»Jeg møder mange businessfolk, der kender København som en gourmetby, de besøger en weekend, men ikke nødvendigvis mere. Så FundForum er en fantastisk mulighed for at vise, hvad det er, vi kan. Det giver noget genkendelighed, og deltagerne vil huske, at det var her, de ikke bare mødte asset managers, men også den store gruppe af institutioner rundt om, fra tilsyn til advokater osv., der kan hjælpe én som business,« tilføjer han.

FundForum fandt i mange år sted i Monaco, hvor champagnereceptioner, yachtklub-fester, kasinoer og smukke biler og damer ofte fik næsten lige så meget opmærksomhed som selve konferencen. Det var særligt de nordiske kapitalforvaltere og pensionskasser ikke vilde med, fordi de ikke ville associeres med den »flashy« livsstil på den franske riviera. Derfor flyttede FundForum for tre år siden til Berlin for at fokusere mere på investeringsdelen og tiltrække et bredere publikum.

Allan Polack var en af bannerførerne for at flytte det fra Sydfrankrig, fordi han synes, det var forkert at lade »noget så seriøst foregå i Monaco«.

»Det er en seriøs messe med store vigtige emner, og det giver en forkert flavour at lægge det et sted, der er kendt for gambling. Vi gambler ikke i FundForum. Så det, synes jeg, var et dårligt signal,« siger han.

Stedet at være for bæredygtige investeringer

Bernard Aybran, investeringschef hos Invesco Asset Management i Paris, har været med til FundForum i både Monaco og Berlin, men ser frem til at skulle til København i år. Han fremhæver særligt Danmark og Skandinaviens fokus på de såkaldte ESG-investeringer, som han forventer, at han selv og alle andre i branchen har godt af at lære noget om.

ESG står for Environment, Social and Governance, eller miljø, socialt aftryk og ledelse på dansk, og sigter efter at gøre virksomheder mere bæredygtige ved at behandle miljøet, deres medarbejdere og samfundet godt. For første gang nogensinde har FundForum i år en hel dag dedikeret til ESG-investeringer med flere danskere på talerlisten inklusive Ørsteds chef for bæredygtighed, Rasmus Skov, og Kirstine Lund Christiansen, ESG-chef hos Juristernes og Økonomernes Pensionskasse.

»At FundForum flytter til København er gode nyheder for alle. For det første giver det alle i industrien mulighed for at opleve et andet finansielt centrum, som mange ikke kendte til før, inklusive mig selv. Og for det andet er det ganske vigtigt for mange af industriens aktører at komme til Norden, hvor I er på forkant med ESG, som er meget mindre implementeret i Sydeuropa og Storbritannien,« siger Bernard Aybran.

»Skandinaviske investorer er virkelig nået langt i forhold til ansvarlige investeringer, så det her er stedet at være for at lære, hvad der skal gøres, og hvad der er blevet gjort indtil videre,« tilføjer han.

Aybran kommer også tilbage til København til den anerkendte European Investment Roundtable-konference i september, som afholdes af Institutional Investor.

Hovedstad for kapitalforvaltere

De store konferencer er med til at cementere København på det finansielle verdenskort, en plads man til dels kan takke Danmarks store kapitalforvaltere og pensionskasser for, forklarer Anders Klinkby, daglig leder af Copenhagen Financial Hub, der prøver at tiltrække finansvirksomheder til København.

»Vi danskere har i et stykke tid ment, at København var den nordeuropæiske hovedstad for asset management, og det er rart at se, at der er andre, der deler den opfattelse. Det, at FundForum, som er en af de allerstørste konferencer inden for asset management, vælger at lægge deres konference her, er jo et stærkt signal om, at København har den position,« siger han.

»Noget af det, der har betydet meget for arrangørerne, er også, at Danmark og Norden inden for kapitalforvaltning er kendt for arbejdet med bæredygtighed, høj kvalitet og kundefokus. Så det er utroligt positivt, at der også er andre, der har den opfattelse af København,« tilføjer han.

FundForum løber fra mandag 24. juni til torsdag 27. juni, og Berlingske er med alle dage for at fange de vigtigste historier og tendenser.