Finansradio: Vestas overrasker markedet

Analytikere og investorer havde ventet et stærkt regnskab fra vindmøllefabrikanten Vestas, men Vestas driftsresultat overrasker alligevel markedet.

Det stærke regnskab fra Vestas fik straks fik Vestas-aktien til at stige. Resultatet i 2. kvartal af i år steg til 90 mio. euro, hvilket er en stigning på 221 pct. i forhold til 2. kvartal 2006. Markedet havde forventet et resultat på 69,5 mio. Euro.

Vestas omsætning steg til 1,067 mia. Euro, hvilket er hvad markedet forventede. Det er en stigning på 19 pct. i forhold til 2. kvartal 2006. Finansuroen får Den Europæiske Centralbank, ECB, og dermed Danmarks Nationalbank til at indstille renteforhøjelserne.

Det vurderer stadig flerere førende danske og internationale analytikere, som fastslår, at et rentehop allerede ved ECB’s næste rentemøde den 6. september risikerer at udløse en nye runde af finansiel uro i de europæiske markeder, skriver Børsen.

Hver femte boligejer er insolvent
Trods de tårnhøje boligpriser skylder mange boligejere mere i boligen, end de kan sælge den for. Ifølge Nyhedsavisen har boligejerne aldrig været mere forgældede, og det er i særdeleshed nybagte ejerboligejere er hårdt ramt.

En analyse af danske boligejeres økonomi, som Jens Lunde, lektor i boligøkonomi ved Copenhagen Business School, har foretaget, tegner et dystert billede af det danske boligmarked.

Ifølge analysen skylder 20 procent af ejerne nemlig mere væk, end deres bolig er værd. Særligt slemt er det for de yngre boligejere.

Det danske aktiemarked havde en god dag i går. Årsagen er både rentenedsættelsen fra Fed sidste fredag, der sendte aktierne op i USA, en god stemning i Asien, og flere gode nyheder fra store danske selskaber.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk