Finansradio: Vestas går mod guldrandet samarbejde

Ordrebogen for 2007 er så godt som fyldt, og meget tyder på, at der også snart bliver pladsproblemer i næste års ordrebog.

Det er situationen efter at Vestas modtog en kæmpe ordre i går fra energigiganten BP. Meget tyder nu på, at der vil falde nye BP-milliardordre af til Vestas i årene fremover, idet BP allerede tidligere på året løftede sløret for, at man har op mod 100 vindmølleprojekter på tegnebrættet alene til det amerikanske marked. Det skriver JyllandsPosten.

Vestas ser da også meget lyst på det fremtidige samarbejde med BP.

"At BP nu har købt 182 stk. af vores V82-1,65 MW-vindmølle er ikke blot yderst glædeligt, men også en velkommen mulighed for at kunne udvide vores samarbejde med en førende developer inden for den hurtigt voksende amerikanske vindindustri", siger Jens Søby, adm. direktør for Vestas Americas.

Købet af P&O Nedlloyd gav Maersk Line 6 pct. mere af markedet. Den andel er nu faldet tilbage, men chefen for Maersk Line er ikke i tvivl. Det var et godt køb. Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi har lidt svært ved at trænge igennem mediebilledet. Vi er meget tilfredse med P&O Nedlloyd, og vi er også meget tilfredse med integrationen", udtaler Eivind Kolding

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk