Finansradio: Private brænder inde med taberaktier

Storbanken Citigroup er ramt af Subprime-krisen, private investorer har mere is i maven, når de køber værdipapirer end når de sælger, og så har den Særlige Pensionsordning har lange udsigter.

Det amerikanske aktiemarked ventes at åbne fladt, idet S&P futures handles 0,1 pct. højere, mens Nasdaq futures ligger uforandret. Nordmanden Heine Meikevik har for nylig afleveret en såkaldt Master-opgave ved Handelshøjskolen i København. Den viser, at investorer ikke lader sig påvirke af aktiemarkedet, når de køber. Til gengæld bliver de påvirket til at sælge forkert af svingningerne på aktiemarkedet. Investorerne holder på papirerne, når aktiemarkedet går ned, mens de sælger, når aktierne går op - for at hive lidt penge hjem. Undersøgelsen er baseret på norske investorers handel med investeringsforeninger. Men direktør for Dansk aktionærforening, Claus Silfverberg, siger, at danskere opfører sig på samme måde. - Og det gælder både investeringsbeviser og aktier. Det er almindelig psykologi - man beholder sine tabere og sælger sine vindere, siger han til Netposten.dk.

Citigroup ramt af subprime
Efter at UBS og Credit Suisse i dag har afsløret subprimekrisens indtjeningseffekt, er det efter middag blevet amerikanske Citigroups tur.

Citigroup oplyser i dag, at der ventes et tab på 1,3 mia. USD fra subprimeaktiviteter.

Citigroup venter et fald på 60 pct. i nettoindtjeningen i forhold til sidste år.

Ventetid for Særlig Pensionsordning
Den såkaldte SP-ordning blev for nylig supspenderet endnu et år. Den bliver formentlig først genindført, når der laves en stor bred skatteaftale. Det viser en rundringning til en række arbejdsmarkedsordførere, som NetPosten har foretaget.

- Regeringen har i forbindelse med skattepakken aftalt med DF, at SP også er suspenderet næste år. Eventuel videreførelse af suspensionen vurderes, når finanslov for 2009 skal besluttes afhængig af den økonomiske situation, siger Venstres arbejdsmarkedspolitiske ordfører,Jens Viberg til Netposten.dk

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk