Finansradio: OMX nærmer sig "all time high"

Det danske aktiemarked har haft en god dag, hvor det er startet med en stigning, og selv om det faldt lidt tilbage hen over middag, er indekset kommet igen og ligger nu over morgenens niveau.

Markedet har især været trukket op af Mærsk, der har haft en god dag. Det toneangivende OMXC20 indeks ligger pt. i 498,72 – en stigning på 0,58 pct.

Renter i centrum
Den Europæiske Centralbank (ECB) fastholdt som ventet de tre toneangivende rentesatser på torsdagens pengepolitiske rådsmøde. Refi-renten er dermed fortsat på 4,0 pct., indskudsrenten på 3,0 pct. og den marginale udlånsrente på 5,0 pct. Nu afventer markedet pressekonferencen med ECB-præsident Trichet kl. 14:30.

Stigning i England
Den britiske centralbank, Bank of England, har som forventet forhøjet den toneangivende repo-rente med et kvart point til 5,75 pct. fra 5,50 pct. Banken peger bl.a. på, at produktionsvæksten fortsat er høj og at den brede pengemængde vokser hurtigt. Samtidig er den verdensøkonomiske vækst fortsat robust. Ifølge banken ventes inflationen at falde til omkring 2,0 pct. i år, og lønpresset er stadig afdæmpet.

Mærsk i top trods kritik
Igen i dag bringer Børsen en negativ artikel om Mærsk. Da Mærsk-gruppen valgte at sælge deres datadivision, Mærsk Data, blev det starten på en række uforudsete problemer, der kan kædes sammen med købet af P&O Nedlloyd, skriver avisen. Men Mærsk-aktien er steget med 1,47 pct. til 69.000 kr. og giver dermed C20-indekset et pænt løft. Stigningen kan tilskrives en hævet anbefaling fra finanshuset Cheuvreux og bruddet af modstanden i 68.000 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk