Finansradio: OMX dykkede i morges men ligger nu i plus

Efter en rød dag på Wall Street igår var der lagt op til en markant lavere start for det danske aktiemarked i dag.

Det varede dog heller ikke lang tid før OMXC20-indekset blev handlet ned med 0,9 pct. i 506,2. Købelysten kom dog hurtigt tilbage, og investorerne venter nu på regnskaber fra flere store amerikanske selskaber. Mest fokus er der på flyproducenten Boeing og IT-selskabet Apple.

Boeing opjusterer
Det amerikanske flyselskab, Boeing, er kommet med halvårsregnskab som var bedre end markedet havde ventet. Selskabet opnåede i andet kvartal et resultat pr. aktie på 1,35 USD, hvilket var 0,19 USD bedre end konsensus som lå på 1,16 USD. Omsætningen i andet kvartal steg med 13,6 pct. til 17,03 mia. USD sammenlignet med sidste år. Selskabet opjusterer forventningerne til helåret 2007 til et resultat pr. aktie på 4,80-4,98 USD fra tidligere udmeldt 4,55-4,75 USD.

iPhone kan præge Apple negativt
3. kvartalsregnskabet fra Apple, der kommer senere i dag, er en af de mest ventede resultatopgørelser i teknologibranchen. Analytikere fra Wall Street forventer en stigning på 34 pct. i Apples earnings per share fra sidste år. iPhone får større rolle end ventet.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk