Finansradio: Økonomiprofessor spår ejendoms- og aktiekollaps

De nuværende bobler på både aktie og ejendomsmarkederne er værre end de bobler, vi tidligere har set. Det siger Cambridge-professoren Carlota Perez.

- Vi er inde i en meget farlig boble nu, som kan briste når som helst, siger økonomiprofessor Carlota Perez, der forsker ved University of Cambrigde. Perez mener, at det er en meget farlig boble, vi lige nu er inde i, fordi den i modsætning til tidligere bobler ikke skaber noget.

- Se på ejendomspriserne i de store byer. Både ejendomsmarkedet og aktiemarkedet er kraftig overprissat for tiden, men uden at skabe værdier. Det er bare luft, siger hun til norske Dagens Næringsliv.

De finansielle investorer vil have afkast her og nu, men den tankegang skaber ikke vækst, mener professoren. Tvært imod bliver den type investorer en klods om benet på produktionserhverv, der vil ekspandere.

Topdanmark ramt af subprime-krise
Forsikringsselskabet Topdanmark har netop offentliggjort regnskab for det første halvår af 2007. Det blev til et stærkt resultat i perioden, men resten af året vil være mærket af den globale aktie- og renteuro der har hersket i sommeren, skabt af den amerikanske subprime-krise. Uroen har fået selskabet til at nedjustere forventningerne til 2007 med 100 mio. kr.

Resultatet efter skat steg til 764 mio. kr. i 1. halvår 2007 fra 689 mio. kr. i 1. halvår 2006.

Brøndby skal luge ud i spillertruppen
Brøndby ligger aktuelt til nedrykning fra Superligaen efter en mildt sagt skuffende sæsonstart. Kun 5 point efter 7 kampe er det blevet til og en målscore på 8-14. Placering: Næstsidst.

- De sportslige resultater har smittet af på halvårsregnskabet, lyder forklaringen fra fodboldanalytiker Jesper B. Jørgensen fra konsulenthuset Deloitte.

- Der skal fokuseres på det sportslige. Gode resultater giver bedre indtjening. Samtidig skal den løn-tunge trup reduceres, hvis der rettes op på den økonomiske situation, udtaler han til NetPosten.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk