Finansradio: Novozymes opjusterer grundet lavere skat

Novozymes er kommet med halvårsregnskab her til morgen hvor selskabet vælger at opjustere, men dog kun fordi den danske selskabsskat er blevet reduceret.

Novozymes opnåede i første halvår et resultat af primær drift (EBIT) på 788 mio. kr., hvilket var på niveau med konsensus i markedet. Før skat opnåede selskabet et resultat på 760 mio. kr., hvilket var over konsensus på 748 mio. kr.

Novozymes fastholder forventningerne til driften i 2007 under forudsætning af, at valutakurserne for selskabets vigtigste valutaer fastholdes på det nuværende niveau resten af 2007. Dermed ventes der fortsat en vækst i salget på 8-10 pct. i danske kroner og 11-13 pct. i lokal valuta. Og resultat af primær drift forventes fortsat at stige 11-13 pct. i danske kroner.

Selskabet opjusterer forventningerne til årets resultat grundet reduktionen i den danske selskabsskat. Novozymes venter således at årets resultat nu vil stige med 14-16 pct. mod tidligere forventet 11-13 pct.

Bavarian Nordic fastholder forventningerne
Bavarian Nordic er også kommet med halvårsregnskab her til morgen. Selskabet fastholder de udmeldte forventninger på en omsætning på ca. 380 mio. kr. og et underskud før skat på 50 mio. kr for helåret 2007.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk