Finansradio: Nervepirrende uge forude

Finansmarkederne tager i dag hul på en af de mest tager nervepirrende uge i lange tider.

Stockholm-børsen vil fortsætte faldet, USA’s centralbankchef er under stadigt større pres, men herhjemme er der et enkelt lyspunkt: IT-virksomheden InterGroup, som søger nu om optagelse på den alternative aktiemarkedsplads First North.

Nordea råder investorer til at udvise forsigtighed. Markederne fik i fredags tiltrængt hjælp, efter at den amerikanske diskonto rente blev nedsat med 0,5 pct.point til 5,75 pct. Men til trods for, at det udmøntede sig i en stigning i C20 indekset på 2,0 pct., blev det alligevel til et fald over ugen på ikke mindre end 3,5 pct., hvilket vidner om en hård uge for de danske aktier.

Flere fald på Stockholmbørs
Kurserne har langt fra rettet sig på OMX i Stockholm, og trods en lille modreaktion vil kurserne fortsætte faldet. De lave toppe, mange aktier og indices har skabt gennem sommeren, gør det sandsynligt, at nedgangen vil fortsætte, skriver svenske Dagens Industri.

Siden den 13. juli er stockholmbørsen faldet, og ifølge avisen fuldbyrdedes denne fase i fredags. Selvom der kommer i en modreaktion med svage stigninger, er der ikke nogen grund til at tro, at denne fase vil være andet end kortvarig. Det skriver avisen på baggrund af en teknisk analyse af stockholmbørsens kurser.

Pres på Bernanke
Samtidig med at finansmarkederne tager hul på den mest nervepirrende uge i lange tider, øges presset på USA's centralbankchef, Ben S. Bernanke. Det skriver norske Dagens Næringsliv.

Bernanke balancerer på en knivsæg. Ifølge cheføkonom David Wyss i Standard & Poor's kan Bernankes dage som centralbankchef være talte, hvis han bliver for forsigtig med renten og tillader USA at opleve en økonomisk recession.

Intergroup vil børsnoteres
Og herhjem igen til en opmuntrende nyhed: IT-virksomheden InterGroup har så meget vind i sejlene, at den nu vil rejse mere kapital til sin vækststrategi. Intergroup leverer elektronisk sikkerhedshåndtering, søger nu om optagelse på den alternative markedsplads First North. IT Intergroup forventer at offentliggøre prospekt ultimo august 2007, skriver Børsen.

Målet er at sikre kapital til fortsat vækst på en række markeder, Især i Nordeuropa og Nordamerika.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk