Finansradio: Markedet holder dampen oppe

Eftermiddagens marked holder det positive momentum, med afventning omkring amerikanske nøgletal og fokus på Vestas, NKT og Novo Nordisk

Det danske aktiemarked fik en pæn stigning fra handelens start tirsdag, da de amerikanske aktieindeks sluttede med plusser på 1,3-1,5 pct. mandag aften. Siden morgenen har indekset beholdt stigningen. I dagens marked er der primært fokus på Novo Nordisk, Vestas og NKT. Novo Nordisk er steget 0,16 pct. til kurs 646 i løbet af dagen på trods af, at investeringsbanken Lehman Brothers har udtrykt skepsis over for den langsigtede holdbarhed af selskabets strategi. Lehman Brothers har i en ny rapport bedømt verdens 38 største medicinalselskaber ud fra værdi og strategiske tendenser. Også NKT Holding er under lup i dag, da selskabet afholder kapitalmarkedsdag i Italien. Dagen vil primært sætte fokus på datterselskabet Nilfisk-Advances strategi om at fastholde sin globale position som en førende udbyder af professionelt rengøringsudstyr. NKT ligger 0,17 pct. oppe til kurs 592.

Deutsche Bank har indledt analysedækning af Vestas-aktien med en Hold-anbefaling og et kursmål på 360 kr. Dette har dog indtil videre ikke haft nogen negativ effekt på Vestas, som ligger 0,85 pct. højere i kurs 416.

Tilfredshed hos TK Development trods aktienedtur og politisag
Der kan gå op til et år, før Bagmandspolitiet har afsluttet sagen om regnskabssvindel og kursmanipulation i TK Development. Samtidig er TK Development-aktien faldet kraftigt efter et halvårsregnskab, som aktiemarkedet ikke har været tilfredst med. Alligevel ser administrerende direktør i TK Development dog ganske positivt på situationen omkring selskabets aktiviteter:

- Mit syn er, at vi lever op til forventningerne. Og at vi er ganske tilfredse med udviklingen. De senest opnåede projektaftaler har været fornuftige med gode marginer, siger administrerende direktør Frede Clausen fra TK Development til NetPosten.dk.

Emerging markets fremmer vækst i C20-selskaber
Økonomierne i de såkaldte "emerging markets"-lande tordner frem. For øjeblikket tegner de sig for ca. 70 pct. af tilvæksten i den samlede globale økonomi. Det mærker blandt andre Østasiatisk Kompagni, fortæller administrerende direktør i ØK Niels Henrik Jensen til NetPosten.dk.

- Selvom det økonomiske boom derude er et langsigtet fænomen, så ser vi det som en styrkelse af selskabet, at også andre emerging markets regioner, eksempelvis Sydamerika, er kommet med på vækstvognen, siger Niels Henrik Jensen til NetPosten.dk

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk