Finansradio: Mandag eftermiddag

Det danske aktiemarked er faldet markant efter fredagens kanonudsalg på Wall Street, og har ikke rettet sig synderligt op på trods af, at de amerikanske futures er klatret opad. Både S&P 500, Nasdaq 100, og Dow industrial futures kontrakterne handles højere inden USA åbner.

Det toneangivende OMXC20-indeks ligger her i eftermiddag 0,7 pct. lavere i 492.

Vestas har modtaget en ordre fra Tyskland på levering af 27 stk. 2 MW-vindmøller og 12 stk. store 3,0 MW-vindmøller.

Det fremgår af en børsmeddelelse mandag.

I mellemtiden har Vestas mistet sin førerposition på verdens hurtigstvoksende marked for vindenergi, Kina, til den farligste, lokale konkurrent ved navn Goldwind. Det skriver dagbladet Børsen.

Det er endnu et eksempel på, hvor hurtigt kinesiske virksomheder kan tage føringen på et marked. I mange tilfælde har udenlandske selskaber kun har en stærk position nogle få år, før de overhales. Goldwind blev grundlagt for kun ni år siden, og vindmølleproduktionen har reelt kun haft betydningen siden 2004. På kun tre år er Vestas og de andre udenlandske konkurrenter som Gamesa og GE blevet vippet af pinden i Kina.

- Vi regner med at fordoble produktionen hvert år, siger vicedirektør Li Yuzhuo, Goldwind, til Børsen under et besøg på en af koncernens fabrikker i Urumqi i det nordvestlige Kina.

Vestas er nede med halvanden pct. i 353 kr.

To mindre banker er kommet med gode halvårsregnskaber her i eftermiddag.

Djurslands Bank opjusterer sine udmeldte forventninger til helåret 2007 en smule efter en lille fremgang i indtjeningen.

Djursland handles fladt i 755 kr. med meget lidt volumen.

Sparekassen Himmerland fordoblede i 1. halvår 2007 sit resultat før skat til 148,2 mio. kr., i forhold til samme periode året før.

Sparekassen Himmerland er oppe med hele 3,6 pct. i et negativt marked og handles til 575 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk