Finansradio: Lindeløv færdig i Lundbeck-bestyrelse

Lundbecks bestyrelsesformand Flemming Lindeløv har netop meddelt at han udtræder af Lundbecks bestyrelse.

Lundbeck får i stedet Per Wold-Olsen som ny formand for bestyrelsen med øjeblikkelig varsel. Lindeløv tager dermed konsekvensen af striden i toppen af virksomheden, hvor en magtkamp på ord brød ud mellem ham selv og administrerende direktør Claus Bræstrup. Lundbeck handles fladt i 126 kr.

C20 startede lavere
Ellers er det danske aktiemarked som helhed er startet lavere, efter at det amerikanske marked fra dansk lukketid og frem fik et negativt hæld. De amerikanske futures ligger en smule lavere her til morgen. Regnskabssæsonens travleste dag i går torsdag endte alligevel ikke med de store udsving for det toneangivende OMXC20-indeks, der lukkede marginale 0,1 pct. højere i 491, hvilket var ganske pænt i betragtning af onsdagen stigning på over 3 pct. Det kunne tyde på, at OMXC20 tager en mindre hviledag fredag efter den seneste tids høje volatilitet og uro på markedet. I Asien noteres Nikkei nede med 0,36 pct., mens Hang Seng ligger med et fald på 0,80 pct. De asiatiske indeks er blevet trukket ned af Bank of China’s meddelelse om, at centralbanken og en række andre kinesiske banker er blevet udsat gennem den amerikanske subprime-krise. Olieprisen på Crude ligger pt. på 69,82 USD per tønde. Dollaren handles i 5,48 kr. Regnskabssæsonen tager en stille dag, før det igen går løs i næste uge. Der er tre regnskaber på programmet i dag fra henholdsvis Thrane og Thrane, Sanistål og Atlantic Petroleum. Fra USA kommer der boligtal angående salg af nye boliger.

Thrane & Thrane fastholder forventninger
Thrane & Thrane har netop fremlagt sit regnskab for 1. kvartal af regnskabsåret 2007/08, hvori selskabet fastholder forventningerne til 2007/08 både hvad angår omsætning og overskudsgrad. Selskabet forventer for regnskabsåret 2007/08 fortsat en omsætning på omkring 1.350 mio. kr. mod 1.121 mio. kr. året før, samt en overskudsgrad på omtrent 15 pct. mod 10,5 pct. året før. Thrane & Thrane handles 0,3 pct. nede i 354 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk