Finansradio: Knald eller fald for danske aktier

Det hjemlige aktiemarked kan i dag nå et rekordniveau. Den amerikanske regering udvider kontrakten med Bavarian Nordic, og så er der fokus på Lundback-aktien, der i går steg 8 pct.

De danske aktier kan i dag gå imod en rekord eller falde til mere ydmyge højder: Sådan er valget for de danske aktier her til morgen, idet der har været stigninger i Asien, men et svagt fald i USA.

I går lukkede det toneangivende OMXC20-indeks 0,3 pct. højere i 509,83, efter at have været helt oppe i 512,95 som det højeste.

Rekorden for OMXC20 blev fundet d. 24. juli i år, da det toneangivende danske indeks nåede niveauet 515,66.

Aktierne vil få medvind fra Asien, hvor Tokyos Nikkei 225 og Australiens ledende indeks var i plus løftet af finansielle aktier.

Fokus på Genmab
I Danmark vil opmærksomheden i dag være rettet mod biotekselskabet Genmab, der kom i går aftes med meddelelsen om, at samarbejdspartneren Roche har indsendt en ansøgning om kliniske tests til de britiske sundhedsmyndigheder (MHRA) for et Genmab antistof.

Også medicinalselskabet Lundbeck vil være i fokus: Lundbeck offentliggjorde positive resultater fra et stof til behandling af depression. Lundbeck-aktien steg i går 8 pct. til kurs 154,5.

USA køber stort ind hos Bavarian
Den amerikanske regering har udvidet omfanget af RFP-2 kontrakten, som blev tildelt Bavarian Nordic i 2004. Som led i udvidelsen vil selskabet påbegynde et større fase II studie med præparatet IMVAMUNE i personer med atopisk dermatitis. Udvidelsen af kontrakten har en værdi af 15 mio. USD.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk