Finansradio: Kanonregnskab fra D/S Norden

D/S Norden har her til morgen afleveret et bemærkelsesværdigt stærkt regnskab. En række topchefer skælder regeringens skattereform ud. I udlandet fastholder Bank of Japan renten trods den voldsomme finansuro

Udviklingen på tørlastmarkedet har været særligt gunstigt for D/S Norden i 1. halvår. Rekordhøjt Baltic Dry Index (BDI) har givet D/S Norden en fremgang i driftsresultat på 267 pct. D/S Norden opjusterer nu forventningerne til årets resultat med 85 mio. dollar til et niveau på 535-565 mio. dollar

Topchefer utilfredse
Flere danske topchefer er utilfredse med regeringens udspil til en skattereform. Når den øverste marginalskat stadig er på 63 pct., så bliver den ekstra arbejdskraft, som virksomhederne har brug for svær at skaffe, lyder meldingen. Det skriver Børsen. - Dette forslag er ikke ambitiøst nok. Det bliver ikke lettere for os at tiltrække medarbejdere, hverken lokalt eller internationalt, for det kræver et opgør med topskatten, siger Thomas Honoré, adm. directør i Oracle Danmark til avisen.

Japan fastholder renten
Japans nationalbank har valgt at fastholde de toneangivende renter på 0,5 pct. torsdag morgen. Dermed bryder de den i juli varslede rentestigning. Det skriver The Wall Street Journal. Beslutningen sker på baggrund af uroen på finansmarkederne verden over og den seneste tids kraftige opkøb af Yen.

Bank Of Japan viser dermed, at den tager krisen på det amerikanske kreditmarked vedrørende subprime-lån alvorligt. Det sker på trods af, at Japans finansielle institutioner ikke umiddelbart er udsatte.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk