Finansradio: Julegaverne bliver store i år

Farttabet i dansk økonomi går sporløst henover danskernes julegavebudget, vurderer Nykredit i en ny analyse. Danskerne ventes således at købe julegaver for knap 14,5 mia. kr. i år, og det er på niveau med sidste års rekordstore julegavebudget.

Det betyder, at hver voksen dansker i gennemsnit bruger ca. 3.800 kr. på julegaver i år.

- Danskerne tager farttabet med ophøjet ro, fordi det økonomiske tilbageslag ikke mærkes på privatøkonomien på samme måde som tidligere. Hvor det sædvanligvis er en strammere økonomi blandt forbrugerne og dermed en svigtende efterspørgsel, som ligger bag lav økonomisk vækst, er årsagen i dag mangel på ledig kapacitet - og især mangel på arbejdskraft, påpeger Nykredits cheføkonom John Madsen.

Det betyder, at ledigheden er lav og beskæftigelsen rekordhøj, og at danskerne derfor ikke er tvunget til at spare på årets julegaver.

Trods det høje niveau for julegavebudgettet er der dog variationer i den enkeltes gavebudget alt efter indkomst, alder og boligstatus. Ikke overraskende stiger budgettet med indkomsten, ligesom seniorerne køber dyrere julegaver end andre.

33 pct. af de personer, som har en årsindkomst på 600.000 kr. eller derover, har et julegavebudget på mellem 5.000 og 10.000 kr. Den tilsvarende andel for personer med en årsindkomst under 200.000 kr. er på blot 4 pct.

Samtidig har hele 34 pct. af personerne med den laveste årsindkomst et julegavebudget på maksimalt 1.000 kr., mens den tilsvarende andel for de højest lønnede er på 5 pct.

B&O-direktør: Endnu et partnerskab indledes i 2008
Bang & Olufsen har i dag meddelt, at selskabet har indgået et samarbejde med Aston Martin. Endnu en samarbejdspartner i det eksklusive high-end segment ventes fundet i 2008, oplyser direktør for B&O Automotive over NetPosten.dk. Ifølge direktør Jens Peter Zinck vil et nyt og tredje samabejde blive indledt i 2008, og B&O har følerne ude i markedet.

- Der findes omkring 10 mærker i Europa, der umiddelbart har interesse. Lande som Italien, Tyskland, England og eventuelt Sverige ser interessante ud, udtaler Jens Peter Zinck til NetPosten.dk.

Dog vil han ikke sætte direkte navn på nogle af de interessante navne endnu.

B&O har et mål om skal være leverandør af lydsystemer til 3-5 bilproducenter i high-end segmentet inden 2010.

I forvejen har B&O en samarbejdsaftale med Audi.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk