Finansradio: Internationale kreditorer har været fartblinde

Subprime-krisen er kun den udløsende årsag til krisen på de internationale kreditmarkeder. Det siger analysechef Nils Thygesen, Finansbanken, til NetPosten.dk

- Den bagvedliggende faktor er, at kreditorerne har været fartblinde. Risikopræmierne har generelt været for lave, og den høje risiko, der reelt har været ved mange udlån og investeringer, bliver pludselig meget synlig, siger Nils Thygesen.

Subprime-lånenes kollaps var kun første tegn på, at aktiernes rekordhøje niveauer står over for en normalisering, mener Finansbanken.

- Lige nu oplever vi en lavere vækst, en stigende inflation og faldende produktivitet på mange markeder. Det betyder, at de positive tendenser, der har drevet aktierne op, ikke længere er til stede, mener Finansbankens analysechef ifølge NetPosten.dk.

Spar Nord opjusterer
Spar Nord Bank har fremlagt halvårsregnskab, hvori de opjusterer årets forventninger til basisindtjening fra 600-700 mio. kr. til 700-750 mio. kr.

God vækst i hele forretningen bevirker, at Spar Nord efter årets første seks måneder kan præsentere et rekordoverskud på 465 mio. kr. – en stigning på 39 pct. i forhold til samme periode sidste år. Overskuddet er højere end forventet, og det får nu banken til at opjustere forventningerne til årets resultat.

Nordicom fastholder forventningerne
Nordicom klarede første halvår med et resultat før skat på 77,1 mio. kr. mod 229,5 mio. kr. i samme periode sidste år. For hele regnskabsåret 2007 forventes fortsat et resultat før skat i niveau 300 mio. kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk