Finansradio: Høj søgang på et hav af regnskaber

Der er højt humør og stigningerne på det danske aktiemarked her til formiddag med et hav af regnskaber fra flere interessante selskaber. I dag offentliggøres regnskab fra blandt andet Auriga, Topdanmark, Neurosearch, Pharmexa, Dantherm og FLSmidth.

De amerikanske futures ligger positivt her til morgen, efter at de førende amerikanske indeks lukkede uensartet i går. Også i Asien var der en mangel på enighed: Nikkei lukkede en tand nede med 0,09 pct., mens Hang Seng lukkede med en stigning på 1,34 pct.

Olieprisen er her til morgen for første gang i lang tid under 70 USD per tønde for Crude. Olieprisen på Crude ligger pt. på 69,61 USD per tønde. Dollaren handles i 5,51 kr.

Blandt regnskaberne er der store forventninger til cement- og mineralkoncernen FLSmidth.

FLSmidth & Co. ventes at få et overskud før skat på hele 684 mio. kr. i 1. halvår sammenlignet med et overskud på kun 293 mio. kr. i årets første halvår sidste år. Omsætningen ventes at være steget med hele 60 pct. til 8,5 mia. kr.

FLSmidth-aktien er oppe med 2 pct. i 458,50 kr.

Industriselskabet Dantherm har lige fremlagt sit regnskab for 1. halvår af 2007, hvori de fastholder forventningerne til 2007 med 20-50 mio. kr. før skat. Omsætningen ligger dog over forventningerne.

Koncernens omsætning i første halvår blev 1.53 mia. kr. mod lige over 1.4 mia. kr. sidste år.

Omsætningsvæksten på knap 9 pct. kommer fra organisk vækst inden for alle koncernens tre forretningssegmenter med den største stigning i forretningssegmentet Produkter til luftbehandling.

Koncernens ledelse har videre besluttet at intensivere satsningen på den nye brændselscelleteknologi, oplyser selskabet.

Dantherm er oppe med 5,2 pct. i 192 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk