Finansradio: GN Resound kan blive en selvstændig aktie

GN Store Nord vil udskille GN Resound som en selvstændig aktie. Det bliver ifølge investeringsbanken Gudme Raaschou konsekvensen, hvis frasalget af GN Resound til schweiziske Phonak som ventet går i vasken.

Stig Nymann, der er aktieanalytiker i Gudme Raaschou Bank siger til NetPosten.dk, at en aktie ofte viser sig meget levedygtig, når den kommer ud af storebroderens skygge.

- Det afblæste salg af GN Resound vil være en oplagt mulighed for udskille GN Resound i en selvstændig aktie, hvis et frasalg falder til jorden, siger han. I går eftermiddag kom det frem, at de tyske konkurrencemyndigheder modsætter sig planerene om at sælge GN Resound til Phonak. Det har været en bombe under GN Store Nords aktiekurs, som er faldet markant.

Men på længere sigt kan det afblæste salg dog blive positivt for både GN Store Nord og GN Resound, mener Stig Nymann.

Tyskland afgørende for DSV
Når Nordeuropas største transportkoncern afleverer regnskab for 2. kvartal i morgen tidlig fredag, bliver det med særligt fokus på DSV’s smertensbarn, det tyske marked. De analytikere, som NetPosten.dk har talt med glæder sig først og fremmest til at se, hvordan det går med det netop opkøbte konkurrent Frans Maas. Og så glæder de sig til at se om det er lykkedes for DSV at vende det store tyske marked. Tyskland er Europas vigtigste og største marked for transport og logistik, men DSV tabte 38 mio. kr. i Tyskland i 4. kvartal 2006, og 9 mio. kr. i 1. kvartal 2007. DSV nævner selv det vanskelige arbejdsmarked som en af årsagerne til, at selskabet ikke tjener penge i landet. Lars Topholm fra Carnegie betragter Tyskland som afgørende: - I regnskabet vil vi især kigge på Tyskland. Hvis man taler med investorer, der endnu ikke har købt aktien, så nævner de Tyskland som årsag, siger Lars Topholm til NetPosten.dk Lars Topholm gætter på, at DSV i denne omgang vil få et tab i Tyskland på mellem 0 og 10 mio. kr.

Nokia får rekordoverskud
Nokia har netop fremlagt tal for 2. kvartal, og de er bedre end ventet. Selskabet opnåede i 2. kvartal en indtjening per aktie på 0,32 EUR mod konsensus i markedet på 0,28 EUR.

Salget steg 28 pct. til 15,59 mia. EUR.

Nokia formåede samtidig at øge sin markedsandel til 38 pct. Nokia forventer endvidere at øge sin markedsandel i 3. kvartal.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk