Finansradio: Ekspert advarer mod køb af aktier

Private investorer, som har købt aktier i juli, har statistikken imod sig.

Juli 2007 vil om nogle måneder nemlig efter al sandsynlighed indskrive sig som en af de værste perioder i verdenshistorien at have påbegyndt en investering på aktiemarkedet. Det viser en omfattende undersøgelse fra investeringsguruen John P. Hussman, som ud over at besidde en doktorgrad i økonomi fra det anerkendte amerikanske Stanford University også står i spidsen for et af verdens mest succesfulde investeringsfonde i nedgangstider: Hussman Investment Trust. Det skriver dagbladet Børsen.

- Juli 2007 står til at skulle tilføjes den historiske liste af forfærdelige tidspunkter at være gået ind i markedet på. Selv om der inden for de seneste 50 år alene har været syv fortilfælde til situationen i dag, er der alligevel mere end nok observationer til at drage en videnskabeligt holdbar konklusion. Ved de forhold, som der er i dag på aktiemarkedet, er det hver gang gået galt tidligere, siger John P. Hussman.

For første gang erkender den amerikanske olieindustri - og dermed den vestlige verdens største olieselskaber - at det er umuligt at følge med udviklingen i olie- og gasforbruget i de kommende år. Det skriver dagbladet Børsen.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk