Finansradio: DLH er nu kun med, hvor de fører feltet

Tømmerkoncernen DLH vil være ledende på alle de markeder, som koncernen er aktiv på. Det er ifølge koncernchef Jørgen Møller Rasmussen årsagen til, at koncernen i dag har valgt at frasælge en stor del af sin virksomhed, nemlig divisionen for byggematerialer.

-Vi har ikke en markedsledende position indenfor byggematerialer, men er kun nummer tre (i Danmark, red.). Vi er til gengæld markedsledende inden for tropisk hårdt træ. Det er vores spidskompetence, og vi vil gerne fokusere koncernen på det som vi er bedst til, siger han til NetPosten.dk.

DLH's byggematerialedivision er Danmarks tredjestørste kæde inden for byggematerialer med en omsætning i 2007 på ca. 1.9 mia. kr. og 550 medarbejdere i 19 tømmerhandler.

Salget til franske Saint Gobain skaber en engangsindtægt på omkring 600 mio. kr.

Saint Gobain er en af verdens førende industrivirksomheder og er producent og bearbejder af glas, keramik, plastik og andre materialer som f.eks. træ. Saint-Gobain opererer i 54 lande verden over. Saint Gobain har en arbejdsstyrke på over 207.000 medarbejdere og er børsnoteret på aktiemarkederne i Paris, London, Frankfurt, Zürich, Bruxelles og Amsterdam.

Byggematerialedivisionen bliver dermed en del af Saint-Gobains nordiske aktiviteter, der blandt andet omfatter tømmerhandelskæden Optimera i Norge og Sverige.

Overdragelsesaftalen er betinget af resultatet af en due diligence-proces og af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Transaktionen ventes endelig gennemført i 1. kvartal 2008.

DLH har igangsat arbejdet med at formulere en fokuseret strategi med nye finansielle mål for koncernens forretningsudvikling, som udnytter det nye økonomiske råderum.

Den nye strategi vil skærpe fokus på opkøb af aktiviteter, der kan styrke koncernens lønsomhed. Resultatet af strategiarbejdet vil senest blive fremlagt i forbindelse med offentliggørelsen af koncernens årsrapport i marts 2008, skriver selskabet.

Markedet har taget godt imod DLH-aktien efter nyheden og den handles her til eftermiddag over 20 pct. højere.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk