Finansradio: Danskere optager stadig flere afdragsfrie lån

Danskerne er ikke bange for faldende boligpriser eller den truende kreditkrise. Vi optager stadig afdragsfrie lån i stor stil. Handel med OMX-aktien er suspenderet og så startede det danske aktiemarked positivt nu til morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne er stadig vilde med de afdragsfrie lån, der fortsætter fremmarchen i uformindsket tempo. Det viser helt nye tal fra Danmarks Nationalbank.

De afdragsfrie udlån til ejerboliger og fritidshuse udgør ultimo august 42,8 procent af det samlede realkreditudlån. For en måned siden var det 42,3 procent og ifølge Nationalbanken stiger andelen med godt 0,5 procentpoint per måned.

- Der er ikke noget, der tyder på en opbremsning i de afdragsfrie lån. Heller ikke blandt unge boligkøbere, siger cheføkonom Ulrikke Ekelund fra BRFkredit til NetPosten.dk.

Danske aktier godt fra start
Danmmarks aktier åbnede som ventet positivt nu til morgen. De svage amerikanske boligtal ramte ikke hverken det danske eller det amerikanske marked lige så hårdt som frygtet, da de kom i går klokken 16 danske tid. Tallet faldt med 4,3 pct. til et sæsonkorrigeret årligt niveau på 5,5 mio., hvilket var præcis, hvad markedet havde ventet.

Handel med aktier i OMX AB er suspenderet på OMX Nordic Exchange Helsinki i dag klokken 9.48 lokal tid. OMX AB vil offentliggøre en meddelelse senere, skriver børsen i en fondsbørsmeddelelse.

Alexandra har fået job
Grevinde Alexandra af Fredensborg er ikke længere arbejdsløs. Hun er ifølge dagbladet Børsen blevet medlem af bestyrelsen i den schweiziske medicinalkoncern Ferring Pharmaceutical.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk