Finansradio: Danske aktier starter stærkt

Aktier åbner med optimisme, Allers overskud krymper, og danske investorer overser den voksende korruption i vækstøkonomien Rusland

Det danske aktiemarked åbnede oppe i dag efter den solide all time high-stigning på 1,70 pct. i går, koblet med de amerikanske markeders gunstige lukning og de asiatiske markeders positive tilstand her til morgen. Den eneste usikkerhed ligger i dagens futures, der både er positive og negative. Dermed ser det ud til at dagen i dag vil udbygge OMXC20s stærke start på oktober.

Allers overskud krymper
Investorerne synes at have mistet troen på Aller-koncernen. Kursen på Rella-aktien (Aller stavet bagfra) er halveret siden børsnoteringen sidste år. Danske Aller oplever, efter årtier med stigende gevinst, nu markante fald i overskuddet.

De første tegn er allerede givet: Resultatet er faldet med over 150 mio. kr. sidste år, og det fortsætter ned i år, skriver Berlingske Business. - Det er en konsekvens af markedet generelt, lyder vurderingen fra Katinka Aller.

Investorer overser russisk korruption
Korruptionen vokser i Rusland, der nu er lige så korrupt som Gambia og Togo. På organisationen Transparency Internationals korruptions-indeks er Rusland faldet 22 pladser ned og ligger nu på en 143.-plads. Det fremgår af organisationens årlige rapport, skriver dagbladet Børsen.

Alligevel trodser investorerne de risici, der knytter sig til korruptionen: - Alle selskaber oplever jo tocifrede vækstrater derovre, og når de vejer usikkerhedsmomenter i form af korruption og andre ting op imod den profit, der er at hente, så vælger de altså at blive. Det siger analytiker og Ruslands-ekspert Lars Rasmussen fra Danske Banks researchafdeling.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk