Finansradio: Danske aktier nede på blandede globale signaler

De danske aktier er åbnet en smule negativt her til morgen oven på blandede signaler fra de globale markeder.

Mens de asiatiske børser lukkede positivt, lukkede det amerikansk marked negativt fredag aften og de amerikanske aktie-futures tyder på et minus, når handlen åbner igen i USA her i eftermiddag.

Ingen grund til at skjule noget
Ejendomsselskabet Tower Group valgte at afrapportere for regnskabsåret 2006/07 da de danske markeder var lukkede. Der var dog ingen grund til at skjule noget: Selskabet kom ud med et solidt resultat før skat på 122,9 mio. kr. og med resultatforventninger for næste år, der udgør 20 mio. kr. før selskabet regulerer for værdien af sine investeringsejendomme og skat. Aktien er oppe med 2,7 pct. her til morgen i 133.

TKs sag om svindel giver usikkerhed
Et andet ejendomsselskab vil også være i fokus i dag. TK Development faldt 15 pct. i fredagens marked pga. fortsat usikkerhed omkring en svindelsag som Bagmandspolitiet er i gang med at undersøge. Ifølge det seneste regnskab risikerer selskabet sagsanlæg fra investorer i fremtiden. TK-aktien fortsætter rutsjeturen og er 4,5 pct. nede i 95 kr.

Ny terminal i Kina
Ellers har der været en lille nyhed for den store indekstunge A.P. Møller Maersk aktie her til morgen. APM Terminals, datterselskab i A.P-Møller-Mærsk Gruppen, har åbnet en ny containerterminal i det sydlige Kina. A. P. Møller Maersks B- aktien handles marginalt oppe i 71.900 kr. I dag kommer der flere interessante nøgletal i form af PMI-fremstillingsindekset for euroområdet og ISM-fremstillingsindekset for USA.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk